Ona će zauvek biti "Zgodna žena" zahvaljujući ovoj ishrani: Ovo je "tajna" Džulije Roberts
Ishrana na bazi namirnica s niskim glikemijskim indeksom može vam pomoći da kontrolišete skokove šećera u krvi
Bila je i uvek će biti "Zgodna žena"! Glumica sa najlepšim osmehom u Holivudu jedna je i od najzgodnijih, a to svakako duguje isključivo vojničkoj disciplini.
Džulija Roberts, čini se, prirodno stari i vešto se služi neinvanzivnim tehnikama kako bi delovala približno isto kao i kad je počinjala karijeru, a izgleda da je glumici dobro poznat efekat dobro ošišanih šiški - koje čine da osoba izgleda mnogo mlađe.
A što se tiče tela, i danas, troje dece i 34 godine posle "Zgodne žene", ona ima figuru sličnu njenoj junakinji Vivijen Vord, ali to joj nije "palo s neba". Glumica i te kako vodi računa o svom načinu ishrane, a glavni princip kojim se vodi je – glikemijski indeks (GI) namirnica,.
Zbog toga je njen način ishrane nazvan GI dijeta, a podrazumeva konzumiranje namirnica niskog glikemijskog indeksa, odnosno izbegavanje onih s visokim GI.
Ishrana na bazi namirnica s niskim glikemijskim indeksom može vam pomoći da kontrolišete skokove šećera u krvi nakon obroka i nivoa insulina, tako što ćete ih minimizovati.
To je posebno značajno za ljude koji žive s dijabetesom tipa 2 ili imaju rizik da da ga razviju, a ova dijeta je povezana i s nižim rizikom od srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema.
Medicinska škola Univerziteta Harvard izdvojila je osam glavnih principa ovakve ishrane.
Jedite mnogo povrća bez skroba, mahunarke, kao i voće poput jabuka, krušaka, bresaka i bobičastog voća.
Jedite žitarice u što manje obrađenom obliku, poput hleba od punog zrna, smeđeg pirinča itd.
Ograničite unos belog krompira i proizvoda od rafinisanih žitarica, kao što su beli hleb i bela testenina.
Ograničite koncentrovani šećer, što uključuje visokokaloričnu hranu s niskim glikemijskim indekstom.
Birajte hranu sa zdravim mastima, kao što su maslinovo ulje, orašasti plodovi, avokado... ali se držite umerenih količina.
Ograničite unos zasićenih masti iz mlečnih i drugih životinjskih namirnica.
Potpuno eliminišite delimično hidrogenizovane masti (trans masti), koje se nalaze u brzoj hrani i mnogim prerađevinama.
Imajte tri obroka i jednu ili dve užine svakog dana i ne preskačite doručak. Jedite polako i prestanite kad osetite da ste siti.
(Ona.rs/Mui kitchen)