Od danas do 2. oktobra traje transformativna sezona pomračenja: Šta raditi (i ne raditi) tokom nje

M. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Pomračenja se ponavljaju svakih 19 godina, uglavnom u približno istom stepenu, a ova jesenja pomračenja su pred nama

Foto: Tanjug/AP

Pred nama je veoma uzbudljiv astrološki period. Naime, sezona pomračenja za jesen 2024. godine počela je 17. septembra pomračenjem Meseca u znaku Riba, a sada se očekuje pomračenje Sunca 2. oktobra u znaku Vage. Pomračenja su nešto potpu "džokera" u astrologiji, i često je potrebno da se prilagodimo i naučimo šta je potrebno promeniti da bi naši životi mogli brže da se razvijaju.

Jednostavno rečeno, pomračenja mogu da donesu dobre ili negativne događaje, u zavisnosti od toga šta aspektuje u vašem ličnom grafikonu. Ono je često dramatično i otkriva važne informacije ako se odnosi na značajnu tačku u vašoj karti. A može da predstavlja i vesti koje se odnose na neke od najznačajnijih događaja u vašem životu.

Takođe i neočekivane informacije često izlaze na videlo pod energijom pomračenja, obično nešto što je bilo potpuno "zamračeno" u vašem životu. Energija pomračenja počinje u nedeljama pre pomračenja i traje najmanje mesec dana, ako ne i mnogo duže.

Događaji povezani sa pomračenjem mogu se desiti iz vedra neba, i možda ćete imati malo ili nikakvu kontrolu nad određenim stvarima koje se dešavaju. Čini se da pomračenja često ubrzavaju naš osećaj za vreme. Pa iako nisu svi događaji negativni, mogu dovesti do iznenadnih dešavanja koja imaju za cilj da osvetle određene aspekte vašeg života kako biste mogli da saznate istinu i krenete napred na način koji vam odgovara. Zato ostanite otvorenog uma.

Foto: Shutterstock

Pomračenja vam mogu pokazati istinu ili pravu prirodu i druge osobe koja možda nije uvek ono čemu se nadate. Ako je to slučaj, prihvatite ono što naučite, radije nego da gurnete stvari pod tepih.

Takođe, naše se emocije često pokreću tokom pomračenja, zato nemojte raditi ili govoriti stvari u trenutku strasti ili besa, zbog kojih ćete požaliti. Ostanite mirni, jer mnogi u ovom periodu mogu da dože neku vrstu krize, a vi ćete možda morati da budete glas razuma za sebe ili druge.

Zato je važno da znate koje stvari treba da radimo, a koje ne,  da radite tokom ove sezone

Delimično pomračenje Meseca u Ribama

Pomračenjem punog meseca u Ribama vladaju Jupiter i Neptun. Ovaj mesec u konjunkciji je sa Neptunom, planetom duhovnosti, kreativnosti, kolektivne i individualne svesti ili nesvesnih osećanja. Neptun je takođe planeta laži, iluzija i obmana, tako da je zaista mač sa dve oštrice.

Šta da se radi:

1. Radite na bilo kom kreativnom projektu koji možda imate u pripremi.

2. Pokušajte da oslobodite negativna osećanja, energiju i bol iz prošlosti koji su vas sputavali da biste mogli da okrenete stranicu i počnete novo poglavlje ako je potrebno.

3. Prisustvujte ili istražite sve duhovne potrebe, osećanja ili veze koje se pojave u ovom trenutku i pokažite saosećanje prema drugima.

4. Radite na ispoljavanju stvari koje najviše želite.

5. Pustite svoju maštu da uzleti.

6. Zaronite u metafizičko carstvo ako vas ono zanima. Isceljenje, čitanje i kanalisanje su savršeni načini ako ste skloni ovom pravcu.

Šta ne treba raditi:

1. Da nosite ružičaste naočare kada imate posla sa drugima, posebno u romantičnim ili finansijskim vezama.

2. Verujete bilo čemu što izgleda previše dobro da bi bilo istinito.

3. Kontaktirate bivše sa kojima stvari ranije nisu išle ili odlučite da je ta osoba ljubav vašeg života i želite ih nazad.

4. Investirate u nove prilike koje nisu dobro proverene ili se uključite finansijski ili na neki drugi način sa nekim koga ste tek upoznali.

5. Prepustite se porocima kao što je alkohol, jer su Ribe osetljive na ove navike.

6. Budete nepažljivi na vodi ili tokom vožnje čamcem.

Foto: Unsplash/Tristan Gassert

Pomračenje Sunca u Vagi 

Pomračenje Sunca od 2. oktobra je prstenasto pomračenje u Vagi, kojom vlada Venera. Venera je planeta ljubavi, lepote, novca i vrednosti. Venera je najviše fokusirana na ljubav, uz brak, veze i partnerstva svih vrsta. Nažalost, ovo pomračenje kvadratira Mars, stvarajući mogućnost svađa, nesreća, uznemiravanja i raskida.

Šta da se radi:

1. Fokusirajte se na ličnu privlačnost. Nova odeća, šminka, frizure i zdrave životne navike su dobre.

2. Provedite kvalitetno vreme sa voljenim osobama.

3. Prisustvujte društvenim skupovima i društvenim događajima.

4. Umrežavanje, umrežavanje, umrežavanje.

5. Radite na ispoljavanju ljubavi (ako je to ono što želite).

6. Oslobodite se negativne energije, prošlih veza i starih trauma.

Šta ne treba raditi:

1. Ne postavljajte ultimatume u vezama i ne pokušajvate da učinite druge ljubomornim.

2.Ne trošite previše na lične stvari ili predmete lepote.

3. Ne vodite druge lažnim putem i ne dozvolite da vas vode!

(Ona.rs/Your Tango)