Muž je sebi oduzeo život, a onda je ona morala da kaže ljubavnici: "Ne želim da joj pomažem da preboli"

M. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Objavila je poruke o ovome, a onda su je mnogi napali da je "hladna" i "nefer"

Gubitak bliske osobe je veoma težak, naročito kada druge okolnosti osim starosti preuzmu "kormilo" nad njihovim životima. I, da, svako treba da pruži sebi vreme da na sopstven način tuguje za tom osobom, a društvo to da podrži i bude tu.

Bridžit Dejvis je mama troje dece koja je ostala bez supruga, jer je sebi oduzeo život nakon dugo vremena borbe sa depresijom i bipolarnim poremećajem.

Udovica je celu priču odlučila da podeli sa svetom, jer smatra da je veoma važno da se govori o tome sve dok se na minimum ne svede stopa samoubistva u svetu.

Kako navodi, ona i njen suprug su imali periode kada su zajedno išli na terapije u nadi da će njemu biti bolje, što se samo privdno i činilo. Bridžit otkriva i da poslednjih dva meseca nisu više živeli zajedno, jer je on smatrao da sebe mora dovesti u red.

Međutim, kako je dalje razvijala priču o njenom braku, otkrila je i da je u jednom trenutku saznala da se njen suprug viđa sa nekom drugom ženom, iako oni nisu razvedeni, već na nekoj vrsti "pauze". U braku su bili 10 godina, a nakon što je sebi 2018. godine presudio, Bridžit je rešila da ona bude ta koja će saopštiti njegovoj ljubavnici. 

Video nije ostavila nedopunjen, pa je pokazala i razmenu poruka između nje i druge žene.

- Ne mogu da verujem. Ne mogu. Gubim se. Ne mogu kroz ovo ponovo da prolazim. Obećao mi je. Mogu li otići na njegov grob? - pisala je ljubavnica.

Bridžit je dala kratak, ali jasan odgovor - "Ne".

Ovo su mnogi shvatili kao "hladnokrvan" odgovor sa njene strane, jer kako navode u komentarima, i ona je povređena i takođe je njena ljubav u pitanju. Ipak, Bridžit je odgovorila videom i na takve komentare i objasnila zašto je odrično odgovorila na njeno pitanje.

- Prvo, pitala me je može li, a moj odgovor je sasvim pristajao njenom pitanju. Pokazaću vam poruke pre ovoga. Pitala sam je da li je znala da je moj suprug u braku koji je trajao 10 godina i da imamo predivna tri deteta, na šta sam dobila odgovor da je sve znala i da mu je "ona bila podrška" tri meseca. Tako da, ne kajem se zbog svog odgovora, a i ne bi mogla da ode na grob, jer nije sahranjen. 

Svako neka odboluje na svoj način. Ja ne želim da budem ta koja će njoj da bude rame za plakanje i da joj pomognem da preboli smrt mog muža. Najviše patimo moja deca, njegovi roditelji i ja, onda u drugom krugu su šira porodica i bliski prijatelji, pa tek onda poznanici, kolege i ljubavnice od tri meseca. Ne znam šta je mislila da ću reći kada ona iz "trećeg kruga" pita mene koja najviše patim  - objasnila je.

Bridžit i dalje pominje ove priče, naročito kada naiđe godišnjica njihovog braka ili njegovog suicida. Kako navodi, strašna je to borba bila, jer osobe sa strane mogu samo da posmatraju. Kada je čovek "zarobljen" u sopstvenom umu i bori se sa nečim što nije tako lako rešivo, to je veoma strašno i za gledati.

Bridžit nije želela da ovim snimcima privuče slavu, ali želi da što više ljudi čuje da je važno govoriti sa ljudima kojima je potrebna pomoć, da ne bi poput njenog supruga, za izlaz videli podizanje ruke na sebe.

(Ona.rs)