Pogrešno kuvate brokoli: Tiktokerka pokazuje zašto nikada ne bi trebalo da odbacite stabljiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova žena brokoli iskoristi do poslednjeg cveta

Foto: Unsplash/louishansel

Možda volite brokoli i redovno ga jedete zbog toga, a možda i niste baš veliki njegov fan, več ga unosite zbog svih zdravstvenih benefita. No kada je sama priprema u pitanju, jedan gurman ima važan savet.

Ona kaže da nikako ne odsecate stabljiku pre nego što prokuvate brokoli. Treba je zadržati netaknutu kada kuvate brokoli, a to ima svoje razloge.

- Sve što treba da uradite je da potopite glavu brokolija u kipuću vodu, a zatim možete da isečete (cvetove) superlako i superbrzo - objašnjava se u videu objavljenim na "TikToku".

Gurman je zatim isekla kuvanu stabljiku na male kriške i ispržila ih sa uljem i soja-sosom, opisujući prilog kao „ukusan“.

Iako ste možda navikli samo da odsečete stabljike brokolija, one zapravo sadrže više kalcijuma, gvožđa i vitamina C od cvetića, piše "Mirror.co.uk".

(Ona.rs)