Kako prepoznati PRAVU rakiju? Neša Travka pokazuje brzi trik
Za ovo možda dosad niste čuli
Postoje načini da i laik može da proveri od čega je i kog kvaliteta rakija koju pije i plaća. Da više ne biste bili u nedoumici od čega je napravljena rakija koja vam je poslužena ili koju ste kupili, isprobajte jednostavne savete Nebojše Stamenovića, poznatijeg kao Neša Travka.
Rakija koju je napravio je travarica, a za pripremu je koristio 33 sorti trava. Kako on savetuje, rakija se pije posle jela, jer širi krvne sudove i potpomaže varenje.
- Voda pre jela, vino za vreme jela, rakija posle - jasan je Neša Travka.
A onda je pokazao trik - sipajte malo rakije na dlan, protrljajte, ako nema šećera nema ni lepljenja - i to je dobra rakija.
"Druga metoda - popiješ malo više i ne boli te glava."
- Znači, rakija, 40 stepeni, malo ispod 40 stepeni. Jedna do dve čašice radi zdravlja i boljeg raspoloženja. Za mir u kući, i za ženu i za muškarca, po jedna, dve - zaključuje Neša u videu.
(Ona.rs)