Testo za picu kao iz raja: Premažite ga jednom namirnicom i dobićete najukusniju brzu hranu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Pica za doručak ili večeru - gotovo svakome pogoduje ovaj obrok. Iako je najčešće kupujemo, ponekad se dogodi da je i napravimo kako bismo obradovali naše ukućane ili dočekali goste.

Priprema za testo za picu nije teška, ali postoje cake koje je potrebno primeniti kako bi vam testo bilo najmekše moguće. Neće vam to oduzeti mnogo vremena, samo je bitno da dodate jedan sastojak.

U pitanju je beli luk i to pečeni, piše "Southern living".

Naime, potrebno je da celu glavicu belog luka samo isečete na vrhu tek toliko da se vide čenovi, stavite ga u tepsiju i po želji možete da pospete malo maslinovog ulja i soli po njemu. Prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite oko 20 minuta, da čenovi puste svoj sok i da omekšaju.

Kada se ispeče, ostavite malo da se ohladi i premažite njim testo za picu. Odmah će pustiti svoj šmek i testo će biti drugačije. Potom, ukoliko želite beli luk na pici, što nije loša ideja, istisnite čenove iz ljuske. Slobodno pritisnite pri dnu i on će sam izaći na površinu i "ispasti".

Premazivanje testa za picu pečenim belim lukom doprineće vašoj pici poseban ukus.

Javite nam kada isprobate ovaj trik.

(Ona.rs)