Trik kako da očistite drveni pribor u kuhinji: Oduzeće vam malo vremena, a duže će trajati
Domaćice odlično znaju kako sudovi mogu od korišćenja da se istroše, izlome, "oljušte" ili im jednostavno istekne rok trajanja. Takve stvari u kuhinji, ma šta god to bilo, nije pogodno više i dalje koristiti, nije pre svega zdravo, zato je s vremena na vreme potrebno da se te stvari menjaju.
Kod ovoga je jako važno da čak i drvene stvari imaju svoj rok trajanja, poput daske za sečenje, varjače ili kašičice. I njima je potrebna obnova, ali da bi ona došla što kasnije, valjalo bi da povremeno uradite njihovo "čišćenje" odnosno da ih osvežite na neki način.
Kako da očistite drvene stvari u kuhinji?
U pitanju je jedan trik koji je toliko postao viralan na "TikTok"-u, a nije potrebno mnogo truda. Potrebno je da dublju šerpu napunite vodom i stavite na ringlu da voda provri i potom stavite drveni pribor da ključa u toj vodi. Držite ih tu oko pet minuta, izvadite i ubrusom pokupite višak vode sa njim i onda sledi glavni deo.
Uzmite ulje za drvene daske za sečenje i stavite po jednu kap na svaku varjaču ili bilo koji drugi drveni pribor. Ponovo upotrebite ubrus i malo prebrišite određeni pribor, trudeći se da ipak najviše pažnje posvetite delu koji se najviše koristi, odnosno recimo deo varjače koji je u kontaktu sa hranom.
Ostavite da ulja upiju drveni pribor i spremno je dalje za upotrebu.
(Ona.rs)