Ako dodate 1 sastojak, piletina više NIKAD neće biti suva: Otkrivena kulinarska tajna za sočno i mekano meso
Kuvanje piletine kod kuće ponekad može učiniti da ona bude blaga ili suva, ali uz ovaj sastojak možete biti sigurni da će piletina biti ukusna i sočna. Bez obzira u koji obrok dodajete piletinu, ovaj sastojak dolazi u različitim ukusima i biće vam teško da prestanete da ga koristite čim ga probate.
Bilo da pečete piletinu za nedeljni ručak ili je služite uz pirinač i povrće, ovaj sastojak možete prilagoditi u zavisnosti od ukusa koji želite da vaš obrok ima. Prema renomiranim kulinarskim sajtovima, začinjeni puter je savršen način da poboljšate ukus.
- Mnogi recepti za pečenu piletinu, kao što je ova piletina sa začinskim biljem, preporučuju stavljanje putera na i ispod kože pre pečenja. Iako je običan puter svakako ukusan sam po sebi, upotreba začinjenog putera potpuno menja pravila igre - kažu kuvari.
Pravljenje začinjenog putera je lako. Sve što treba da uradite je da dodate vaše omiljene začinske biljke, aromatične sastojke i začine u omekšali puter, pa sve dobro izmešate. Probajte ruzmarin, beli luk, vlasac i slično.
Začinjen puter je lako napraviti kod kuće, a možete ga čuvati u frižideru i koristiti uz druge obroke.
Upravo ovaj dodatak putera može učiniti vaš obrok sočnim i mekanim zbog njegovog visokog sadržaja masti i ne samo to - stvoriće i ukusnu koricu na piletini.
- Kada se zagreje, puter se zapeče i formira hrskavu, aromatičnu koricu na površini piletine, dodajući jelu slani i bogat ukus - kažu stručnjaci u kuhinji.
Na kraju, puter će vašem jelu dodati bogatstvo i kremastu teksturu zahvaljujući svom mekanom sastavu. Ima nežan ukus koji upotpunjuje prirodni ukus piletine, stvarajući sočno i zadovoljavajuće jelo.
Kada jednom počnete da koristite začinjeni puter za pečenje piletine, možda više nećete moći da je pečete bez njega!
(Ona.rs)