Krompir je jedna od namirnica koja se često u raznim oblicima nađe na našoj trpezi.
Mnogi ga jedu kao pire i sada se postavlja pitanje koliko je zdrav kada se pripremi na taj način i da li on goji? Na ovo pitanje nam je odgovorila nutricionistkinja Milka Raičević.
- Da, goji ukoliko se u njega dodaju puter i mleko. Međutim, dajem savet kako ga treba spremati. Najbolje je da se krompir skuva u ljusci kako bi sačuvao sve potrebne minerale koje sadrži, ali dok je topao, treba dodati puter i mleko, ali nikako ga ne treba jesti toplog. Najbolje je da se pire-krompir jede hladan jer tad ima i nižu glukemijsku vrednost, pa se preporučuje čak i šećerašima - jasna je nutricionistkinja.
Ona nam i razrešava nedoumicu koliko dugo sme da stoji.
- Pire-krompir i krompir generalno ne treba podgrevati niti ga jesti sutradan. Dakle, kada ga spremite najbolje je da ga pojedete isti dan, a ukoliko vam ostane, napravite njoke ili u krajnjem slučaju knedle - kaže za Ona.rs Milka Raićević.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spreman za petnaest minuta, služi se i kao prilog i kao glavno jelo: Krompir za svačiji ukus
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.