Prave domaćice ovo ne preskaču ni u ludilu: Dodajte ovo u kiseli kupus i imaćete najbolju zimnicu ikad
Jesen i zima ne mogu da prođu bez mirisa domaćeg kiselog kupusa, nezaobilaznog priloga, ali i sastojka sarme, podvarka i mnogih omiljenih jela. Ako ga kiselite kod kuće, nekoliko sitnih trikova mogu učiniti da vaš kupus ne samo duže traje, već i da ima neodoljiv ukus i boju.
"Kec u rukavu" za savršenu zimnicu
Ili ga volite - ili ne. No, ako ste na ovoj drugoj strani, ipak ostavite prostora da vas ren osvoji svojim uticajem u pripremanju kiselog kupusa.
Ren nije tu samo zbog mirisa. Dodavanje malo rena u bure ubrzava fermentaciju i sprečava kvarenje. Osim toga, daje kupusu onu posebnu, osvežavajuću notu po kojoj domaći kiseli kupus postaje nezamenjiv.
Kako da imate najlepši kupus - čak i po izgledu
Ako volite da vaš kupus ima primamljivu, blago zlatnu nijansu, jednostavno dodajte šaku kukuruza u bure. Kukuruz ne menja ukus, ali vizuelno i aromatski obogaćuje celu zimnicu.
Ljubitelji začina spremite se za pobedničku zimnicu
Za one koji vole da sve ima malo oštriji karakter, idealan dodatak je ljuta paprika. Dovoljno je nekoliko mahuna da kupus dobije laganu pikantnost. A ako volite blage, aromatične note, dodajte par listova lovora - osvežiće i oplemeniti miris bureta.
Uz nekoliko ovih jednostavnih dodataka, vaš kupus će biti hrskav, aromatičan i dugotrajan. Domaće kiselenje nije samo tradicija, već i poseban ritual koji miriše na dom, a kada prvi put otvorite bure, znaćete da se svaki trud isplatio.
(Ona.rs/Žena)