Seda kosa postaje potpuni hit: Prirodne boje s ponosom nose i poznate ličnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Seda kosa se nekada skrivala, a danas se ponosno pokazuje

Foto: Shutterstock

Od Londona do Pariza, seda kosa postaje sve češći prizor kako na malim ekranima, modnim editorijalima, ali i na crvenom tepihu među poznatim ličnostima.

Mnoge žene slave svoje prirodne, sede i srebne nijanse boje kose i ne boje se da ih javno i pokažu. Iako je seda kosa oduvek važila za suvu i onu koja odaje utisak beživotnosti, ove odvažne dame nam pokazuju da to više nije slučaj.

Sara Haris, urednica u britanskom izdanju magazina Vog sa ponosom nosi dugu, sedu kosu.

Iako joj je tek 35, Sara odlučno nosi svoju potpuno sedu kosu.

Seda kosa deluje potpuno neverovatno, čak i kada ne gubi pigment ravnomerno, već u pramenovima ili tonovima. Ni mlađe osobe danas nemaju problem sa tim da potpuno odbace farbe i bojenje kose.

Kada je gusta, važno je da je dobro ošišana, što sedoj kosi daje notu elegancije. Tako dobro ošišan i isfenirani paž odaje utisak uredne i stilizovane kose.

Glumica Helen Miren kaže da se nikada nije osećala sigurnijom. Ona godinama nosi sedu kosu, a u jednom intervjuu je otkrila odakle takva odluka.

Priznala da je bila inspirisana ulogom kraljice Šarlot u filmu "Ludilo kralja Džordža", čija je radnja smeštena u 18. vek, vreme kada su sedu kosu smatrali veoma laskavom.

Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Moram reći da mi je bilo veoma lako da počnem da nosim svoju prirodnu boju kose, budući da sam se oduvek farbala u plavo - rekla je ona tada.

Glumica Dajan Kiton svoj "srebrni izgled" nosi još od 2014. godine, kada je se pojavila na crvenom tepihu na dodeli Zlatnog globusa.

Foto: Profimedia

Iako u javnosti nije mnogo govorila zbog čega se odlučila da nosi prirodnu boju kose, ona zaista izgleda neverovatno.

I glumica Džejmi Li Kertis s ponosom nosi svoju sedu kosu. Prema sopstvenom priznanju, jedan katastrofalan odlazak u frizerski salon, zbog filmske uloge, bio je pravi blagoslov za nju i znak da bi trebalo da se vrati svojoj prirodnoj boji.

Foto: Profimedia

- Probala sam sve na svojoj kosi. Lično, osetila sam se poniženo. Ušla bih u frizerski salon, a miris hemikalija, osećaj te boje na kosi, sedenje dok mi vreli fen duva u kosu, odjednom mi je bilo svega dosta - priznala je ona u jednom intervjuu i dodala:

- Veoma rano u svojoj karijeri sam imala minival, a onda sam morala da ofarbam kosu zbog uloge u filmu i to mi je potpuno uništilo kosu. Prvi put sam je tada skratila i sebi priznala da konačno ličim na sebe.

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Ona.rs)