Šminka preko šminke? Za prirodniji izgled prvo nanesite konture i rumenilo, pa tek onda puder

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto se kontrastne boje prvo moraju naneti direktno na kožu, važno je da budete dobro pripremljene i hidrirane kako biste izbegle pojavu mrlja

Najnovija šminkerska tehnika koja kruži svim društvenim mrežam zove se "podslikavanje". Iako ovaj metod nanošenja šminke nije ništa novo iako je trenutno eksplodirao na "TikTok-u", a u njemu učestvuju svi, od influensera do poznatih ličnosti.

Kao što ime kaže, vi zapravo stavljate rumenilo, bronzer i konture ispod pudera. Kada se uradi kako treba, podloga koja se nalazi na vrhu omekšava šminku ispod i skoro čini da izgleda kao da su vaše rumenilo i konture zapravo prirodne - koliko god to moglo tako da se tumači.

Pošto se kontrastne boje prvo moraju naneti direktno na kožu, važno je da budete dobro pripremljene i hidrirane kako biste izbegle pojavu mrlja.

Nakon što pripremite kožu, trebaće vam proizvod za konturisanje, jedan za isticanje, odnosno korektor i drugi tamniji - za senčenje. Ova dva proizvoda, a takođe i rumenilo najbolje se ponašaju ako su kremaste teksture.

Za kreiranje konture svi šminkeri kažu da više vole da koriste kremaste bronzere jer tekstura daje prirodniji finiš nalik koži. Pažljivo koristite kombinaciju tapkanja i mešanja pokreta kako biste uglačale konturu prstima.

Kada ste nanele svoje konture i rumenilo, vreme je za podlogu. Kada dodajete podlogu, možete da je nanesete i četkom, počevši od mesta koja nemaju konturu, praveći brze pokrete prevlačenja, a zatim pređite na bjutiblender ili sunđer za šminkanje da biste sve izblendale glačajući puder pravo u konture koje ste već namazale.

Za malo matiranja velikom četkicom blagim pokretima nanosite puder u kamenu kako biste sve setovale, ali i kako ne biste napravile potpuno mat efekat. Poenta je da izgledate sveže i da vam se koža sjaji.

(Ona.rs)