"Ružne devojke ne treba da plaćaju školarine, već plastične hirurge": Mnogi su saglasni sa ovim "savetima"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je ova izjava ono što je zapravo "ispravno"?

Društvene mreže nam već godinama "serviraju" standarde lepog izgleda, počevši od poznatih ličnosti koje postavljaju trendove, do sada već na hiljade influensera, koji dele savete za lepotu, modu i promovišu određeni stil života.

Ipak, pitanje jeste da li je lepota i dalje subjektivna ili je pogled na istu "filtriran" kroz ono što viđamo konstantno na internetu?

Influenserka i dizajnerka Aleksandra Pirs nedavno je gostovala u jednom podkastu, a njene izjave su pokrenule veliku debatu na "TikToku".

Na svom profilu @hrhcollectionfans , Aleksandra se predstavlja kao žena koja se ne plaši osuda drugih zbog svojih reči i da će uvek reći ono što misli. Tako je, na pitanje voditeljke podkasta da "da savet ružnim devojkama šta treba da rade", bez ikakve kočnice počela da deli savete.

- Ti bi jasno rekla da je neko "ružan", ali šta treba takve osobe da urade? - upitala ju je voditeljka podkasta.

- Odmah ću ti na to odgovoriti. Prvo, nemojte ići na neko dalje školovanje - koledž ili fakultet, već uzmite ta novac i potrošite ga na plastične operacije. Zahvaljujući tome, pronaći ćete nekoga ko će da vas voli i ko će želeti da bude sa vama. Obožavaćete sebe. Ja nikada nisam imala nikakve plastične operacije, rođena sam sa lepim licem. Imam par korekcija i filera, ali ne operacija. Možda imam koji kilogram viška, ali nisam ružna. Dakle, nemojte ići na koledž, jer nijedan muškarac ne želi takav tip pametne devojke, a da je ružna, to vam garantujem. Idite, popravite lice, udajte se i budite srećne. To je istina - navela je ona, skoro u jednom dahu.

Komentari ispod ovog isečka, na "TikToku", nisu ono čemu su se mnogi nadali. Skoro su svi pratioci napisali reči podrške i naveli kako je ovo upravo ono što "ljudi treba da čuju".

Ipak, ona druga strana korisnika ove mreže, snimali su brojne reakcije na ovu izjavu i većina je navel kako ne razume zašto se Aleksandra smatra merodavnom za ovakve izjave i da "ne treba svako da se bavi javnim poslom, poslom influensera".

Šta vi mislite o stavovima ove žene?

(Ona.rs)