Jelena Đoković u najpopularnijim papučama poslednjih godina: Zvezde ih ne izuvaju, među njima i Megan Markl

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nosili su ih svi, od Eve Longorije i Alesandre Ambrozio do Sofije Riči

Za razliku od dizajnerskih torbica, od kojih je mnogo onih koje su dostigle status ikone, retko koji stil obuće je uspeo da se vine u legendu i zadrži taj status. To svakako jesu "šanel" baletanke, "manolo blanik hangisi" (one plave koje je Keri bredšo nosila), kao i "guči" mokasine.

Među skroz letnjim izborom, kultne su svakako postale "hermes oran" (ermes oran) papuče, koje su i dalje jednako poželjne 27 godina nakon što su prvi put predstavljene.

"Oran" je su klasične kožne papuče, vrlo prepoznatljive, zahvaljujući "H" obliku koji je njihova osnova. Prvi put ga je lansirao 1997. Pjer Hardi kao deo prolećne kolekcije inspirisane Afrikom, a nazvane su "Oran" po alžirskom gradu. Koštaju u proseku oko 750 dolara.

I dok ih mnoge domaće i strane zvezde nisu skidale nekoliko prošlih leta, Jelena Đoković dokazuje da ćemo ih se i ove godine nagledati u gradu i na letovalištima.

Ona je svoju braon varijantu nosila ovog vikenda na jednom venčanju, kombinujući ih sa laganom letnjom haljinom na pruge, sa kopčanjem spreda.

Postoje tri jasna faktora koji su ove papuče učinili tako dugotrajnim: visokokvalitetno i udobno pristajanje, jednostavnost dizajna, koja prevazilazi trendove i dokazuje da su toliko svestrane da se mogu stilizovati sa prilično bilo čime, ali, uprkos svemu ovome, to je potpuno jedinstven stil. Iako "oran" papuče nemaju ništa "vrišteće" na sebi, svakoj modnoj kombinaciji daju poseban značaj i svako ih odmah može identifikovati.

Papuče ne vole samo modni urednici i uticajni ljudi širom sveta, već su i pravi favorit slavnih. Nosili su ih svi, od Eve Longorije i Alesandre Ambrozio do Sofije Riči, koja poseduje više pari u više različitih boja. A, odmah za Sofijom Riči i vojvotkinja od Saseksa ih ima u nekoliko boja, među kojima je i ova Jelenina.

(Ona.rs)