Srpske misice prodefilovale u kreacijama Bate Spasojevića: Kolekcija inspirisana Teslom od Pariza do Beograda

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Već smo dobro upoznati da je Tesla Batina velika inspiracija, a futurizam i vizionarski elementi se viđaju iz kolekcije u kolekciju

Večeras se u glavnom gradu održava izbor za Mis Srbije, a mnogi su već ovaj događaj nazvali "beogradskom Met galom" jer ovogodišnji izbor za Mis Srbije podrazumeva glamuroznu pistu, scenu i crveni tepih, a i održava se upravo na Trgu Republike.

Kao neko ko živi i diktira modu na srpskoj sceni već 30 godina, modni dizajner Bata Spasojević obukao je finalistkinje izbora, koje su svečanim defileom pokazale kako se nose komadi njegovog brenda "Individual" i da to na ovakvim lepoticama zaista izgleda kao najbolje iz Srbije.

I ovo nije prvi put da su misice te koje nose Batine komade.

Bata Spasojević je još u novembru u Parizu prikazao kolekciju "3,6,9 Tesla", inspirisanu Teslinim oduševljenjem brojem 3 i nizom 3, 6, 9. Briljantni sprski naučnik verovao je da se samo matematički može komunicirati sa drugim civilizacijama. Sve kreacije nosile su manekenke kompanije Miss Srbija.

- Kolekcija “369” poseduje dodir futurizma. Vrlo je jaka i sugestivna. Obiluje jakim printovima i izražajnim, oštrim siluetama. Ona je pronašla Teslin put, a ljudi sa posebnim osećajem će sa sigurnošću voleti da je nose. Art momenat je apsolutno prisutan, pogotovo kada su kolekcije fokusirane na jednu ličnost i sa temom kao što je na primer 369 – ključ Univerzuma, a jedan od najvećih umova u istoriji svetske nauke, pa možda i svih vremena, Nikola Tesla - kazao je istaknuti modni kreator Bata Spasojević.

U videu iznad teksta pogledajte kako je to večeras izgledalo.

(Ona.rs)