Ovo su trikovi koji vam mogu pomoći da odaberete idealni kupaći kostim: Mali saveti zlata vrede

B. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Jako je važno šta ćete poneti na sebi

kupaći kostim; foto Pixabay

Došlo je vreme kad počinjemo da nosimo što manje odeće na sebi, a i ujedno je sezona godišnjih odmora, koje uglavnom provedemo na nekoj plaži.

Mnogim ženama je problem da pokažu telo zbog nekog kilograma viška, a mnoge nisu preterano srećne zbog kupaćeg kostima koji nose. Nekad zbog nedostatka vremena i ne možemo natenane da se šopingujemo i razgledamo butike sa kupaćim kostima, ali mi ćemo pokušati da vam pomognemo i da vam skratimo vreme potrage za onim pravim komadom.

Istina je da ne može svakoj ženo podjedanko dobro da stoji svaka vrsta i oblik kupaćeg kostima, pa je zato najbolje da proverite pre svega koji tip i oblik tela imate, da biste znale koji kupaći bi vam dobro stajao.

Telo u obliku kruške

Ako imate ovakvo telo, onda vas karakterišu uska ramena, a širi kukovi i butine, pa ćete zato želeti da uravnotežite svoje proporcije, piše "Swimco". Zato je savet da potražite kupaće kostime koju skreću pažnju na gornji deo tela i stvaraju iluziju ujednačenije figure. U prevodu, odlučite se za topove sa detaljima poput volana, nekih šara ili jakih boja kako biste dali bujnost grudima. S druge strane, ako vam donji deo bude "izrezan" ili ima bočno vezivanje, to vam može pomoći da izdužite noge.

Telo u obliku peščanog sata

Ukoliko spadate u ovu grupu, onda vi imate dobro definisan struk ali i dobro poprsje i bokove, pa bi vam onda bilo najbolje da istaknete obline i isto tako naglasite struk. Zato je dobro kada bi odabrali kupaće kostime koji će pružiti dobru potporu vašim grudima, ali i koji će pokriti vaše bokove. Najbolji odabir je kupaći sa visokim strukm ili čak i jednodelni kupaći sa naborima ili kaišićima po sebi. Savet: pokušajte da izbegavate previše komplikovane šare ili ukrase.

Foto: Shutterstock

Atletsko telo

Osobe sa ovim tipom tela karakterišu široka ramena i ravna linija struka, pa je cilj sa kupaćim kostimom da stvore obline. Ne bi bilo loše da se onda odlučite za kupaće kostime koji će dati volumen grudima ili bokovima. Savet je da onda odaberete kupaći koji ima donji deo sa volanima, bočnim vezivanjem, smelim šarama, a gornji deo da je puš-ap. Isto tako bi mogli da razmislite i o kupaćim kostimima na jedno rame koji mogu stvoriti iluziju oblina.

Telo u obliku jabuke

Ako imate telo u ovom obliku, onda većinu svoje težine nosite oko srednjeg dela i imate punije grudi, pa je zato ključno da skrenete pažnju sa svog srednjeg dela. Potražite kupaće kostime koji pružaju podršku za vaše poprsje. Isto tako, odaberite dublje donje delove kupaćeg kako biste imali veću kontrolu sa stomakom, jer kao što smo rekli, veći deo težine je kod vašeg srednjeg dela tela.

Sitno telo

Ukoliko ste sitnije građe, onda ćete želeti da nosite kupaći kostim koji će vas izdužiti i u tome ste u pravu. Odlučite se za trouglaste gornje delove kupaćeg ili neke delove koji će dati iluziju punog poprsja. Savet je da izbegavate prevelike detalje koji mogu da nadjačaju vašu sitnu konstituciju tela.

Bitno je da pronađete onaj komad koji vama najviše odgovara i da budete pažljivi u njegovom odabiru.

(Ona.rs)