Verica Rakočević o tome da li je poslednja kolekcija oproštajna: "E, kad se bude to promenilo, onda ću raditi"

O. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovo je tačka na veliku emociju"

Legenda srpske modne scene Verica Rakočević u okviru događaja "Carbon era" u Beogradu predstavila je svoju poslednju kolekciju, "Kazablanka". Roboti su na događaju označili početak najsavremenije ere u svetu mode, umetnosti i tehnologije, a revija Verice Rakočević bila je poslednja ovog tipa i obeležila je početak doba u kom će na novi način prezentovati svoje kolekcije.

Za sve one koji su se uplašili da njene radove neće više imati priliku da vide, prate i nose, kreatorka je dala obrazloženje. Šta je uzrok promene u radu, da li je poslednja kolekcija i oproštajna?

- Kada budu na naslovnim stranama pravi dizajneri, pravi umetnici kojima bi se Srbija ponosila, e onda možemo da kažemo da smo postali civilizovano društvo. Ove obmane, zbog toga i prestajem da pravim velike revije, ove šarade koje se prave, dok za to vreme vrhunski umetnici koji bi proslavili Srbiju moraju da tavore. E, kad se bude to promenilo, onda to više neće biti moja poslednja revija, onda ću raditi opet - jasno je iznela svoje stavove Verica Rakočević, u društvu Sonje Krstić, diplomiranog kostimografa.

Foto: Danilo Knežević i Todor Milivojević

- Htela sam da kažem da smo večeras prisustvovali nečemu što sigurno neću smatrati oproštajnom revijom. Ovo je bio jedan događaj koji samo govori o tome da će se ovo nastaviti. Možda u drugim formama i na drugi način, ali sam siguna da ovo nije tačka na modu koju stvara Verica Rakočević - rekla je Sonja Krstić.

Verica Rakočević je naglasila da ovo nikako ne znači njeno opraštanje od mode:

- Tačka na modu nije sigurno. Ovo je tačka na veliku emociju. Novac, vreme koje uložite da napravite jednu kolekciju i da to postane potpuno besmisleno jer vi nemate na Fešn viku kupce, koji će to što vi proizvedete da plasiraju dalje.

Upitana šta je najhrabriji potez koji je napravila u karijeri, Verica je odgovorila:

- Pa najhrabriji je da sam se usudila u vreme kada je ovo bilo maksimalno osporavanje da odem na Nedelju visoke mode na Španski trg gde su bili najpoznatiji svetski kreatori. Nije bitno da li valja ili ne valja, to sam ja. Ispostavilo se da valja.

Razgovor sa Vericom Rakočević pogledajte u videu na početku teksta. 

(Ona.rs)