Ona je kraljica karnevala, a lepša je od svetskih misica: Šabac je ovih dana mesto šale i lepote

E. O.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalna manifestacija kojom Šapčani neguju svoj nadaleko poznati čivijaški humor i u okviru koje se tri dana šale na svoj i tuđi račun završava se sutra velikim međunarodnim karnevalom

Foto: Jugoslav Radojević/Glas Podrinja

U Šapcu je juče počela 56. "Čivijada" poznata i kao belosvetski vašar humora i satire. Tradicionalna manifestacija kojom Šapčani neguju svoj nadaleko poznati čivijaški humor i u okviru koje se tri dana šale na svoj i tuđi račun završava se sutra velikim međunarodnim karnevalom. Na čelu povorke, sa predstavnicima Federacije evropskih karnevala, više od 700 učesnika predvodiće mlada studentkinja psihologije Lea Marković (19) koja je krunisana kraljica ovogodišnjeg "Čivijaškog karnevala".

- Počastvovana sam i presrećna. Kao kraljica karnevala imam dosta obaveza koje mi prijaju jer je veliko zadovoljstvo biti domaćin karnevalskim trupama u svom gradu - kaže Lea.

Od svoje desete godine, kao učenica Osnovne škole "Stojan Novaković" u kojoj je karnevalsku grupu predvodila učiteljica Ljubica Pavlović spoznala je čari i magiju karnevala na kojima je učestvovala širom bivše velike države i u Srbiji.

- Pamtim nezaboravna putovanja, nastupe, radost zbog novih poznanstava. Odrastala sam ne propuštajući kanevale i radovala se karnevalu u svom gradu koji se održava svake godine u septembru. Priželjkivala sam da jednog dana budem kao devojke koje su ranijih godina bile kraljice priča kraljica šabačkog karnevala.

Snovi su se ostvarili, a Lea je još srećnija i ponosnija zbog svoje sestre, petogodišnje Eve, koja je krenula njenim stopama i pravi joj društvo kao princeza karnevala.

Foto: Jugoslav Radojević/Glas Podrinja

Osim prirodnom lepotom Lea je privukla je pažnju satenskom belom haljinom sa 3D čipkom koju je za ovu priliku kreirala Mina Maksimović. Prilaze joj, kaže, devojčice i devojke sa komplimentima za "kraljevski izgled". Lepa Šapčanka je priznala da joj prijaju pozitivni komentari i da inače voli da se oblači moderno, a najprijatnije oseća u lepoj modernoj haljini ili pantalonama.

(Ona.rs)