Kraljica Kamila modu žena u zrelim godinama ne prepušta monotoniji: Bebi-plava za lepši dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan detalj ume da razigra celu kombinaciju

Foto: Chris Jackson/Pool Photo via AP

Britanska kraljica Kamila posetila je Vestminstersku opatiju u Londonu, da vidi izgradnju nove zgrade koja će se zvati „Sakristija kralja Čarlsa III“. Tokom posete razgledala je i nedavno otkriveno srednjovekovno groblje i dosadašnja iskopavanja. Karljicu je dočekao dekan Vestminstera, prečasni dr Dejvid Hojl, a ona je za ovu priliku pokazala da joj dobri modni izbori nikako nisu strani.

Set bebi-plave boje, koji čine suknja i blejzer sa zanimljivim isečenim delovima po rubovima, odlično je pristajao kraljici, prilagođavajuči se nenametljivo figuri, uz praćenje važnosti događaja koji traži zvaničnost, eleganciju i dovoljnu ležernost.

Kraljičine modne kombinacije pokazuju i da žena, kada pređe pedesetu godinu, ne mora da se okrene samo tamnijim nijansama i da se zauvek pozdravi od boja koje bi se nekada nesmotreno nazvale mladalačkim. Njena zrelost može zasijatu punim sjajem baš i u jednom  plavičastom kompletu, kakav je ponela kraljica.

Poznata po tome da će jednu obuću nositi više puta, baš kako se i podrazumeva, dok je dovoljno ne iskoristi, kraljica je uz pomenutu kombinaciju ponela bež cipele sa crnim vrhom na prstima, model koji je "šanel" proslavio i svim damama olakšao proces uparivanja odeće i obuće.

A stari modni trik, jedam broš, uvek je tu da i najstrožoj kombinaciji da razigranost.

(Ona.rs)