Uvela je modu na teren i ostala upamćena kao najlepša teniserka: Lea Perikoli bila je žena iz dva sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Servirala je loptice, ali i najlepše modne kombinacije

Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Teniserka Lea Perikoli je ime koje će se pamtiti u svetu sporta, ali i mode. Imala je uspešnu karijeru teniserke, ali i lepotu i energiju zbog koje je važila za jednu od najprivlačnijih žena na svetu.

Lea je na terenu bila nasmejana i zračila je vatrenom energijom, a ono po čemu je postala svojevremeno prepoznatljiva, jeste modni izraz koji je dolazio u paketu sa njenim mečevima. Od nje su se očekivale dve pobede na terenu - pobeda meča i modna pobeda.

Rođena je 22. marta 1935. godine u Italiji, a nakon uspeha u tenisu, počela je da radi kao televizijski prezenter i novinar u Milanu. Sada, na snazi su ponovo haljine u kakvima je Lea dominirala i lavovski se borila za poene, tako da se slobodno možemo osloniti na nju kao inspiraciju davnih trendova.

Podsetimo se njenih neverovatnih stajlinga na teniskim terenima, dok joj je kao glavni aksesoar došao predmet njene profesije - reket.

Crno-bele fotografije nje na mečevima iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, pokazuju da je njen odabir bio kratka, ali lepršava haljina. No, njene haljine su bile dosta mudro osmišljene tako da nisu ličile na obične modele koje znamo da i danas nose sportistkinje. Malo zabave i vedrog duha italijanske mode uvela je u ovaj sport svojim kreacijama.

Detalji poput dodatnih karnerića, sveća, kao i perja ukraili su njene suknje. Njena bujna plava kosa, uvek nameštena, mnoge je asocirala na Merilin Monro, te su je mnogi poredili ili joj pridavali titulu "lepše čak i od nje".

Preminula je juče u 89. godini života, a njen uticaj i uspeh koji je ostvarila neće izbledeti.

(Ona.rs)