Jedan detalj na Kejt Midlton svi komentarišu: Koliko je u vezi sa brakom, a koliko sa hemioterapijom?

O. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije imala nešto što uvek nosi

Foto: Profimedia/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial/Danny Lawson

Kejt Midlton juče je sve iznenadila pojavivši se u Sautportu, da poseti porodice žrtava napada nožem u julu ove godine. Ovim događajem otvorila je svoje aktivnosti javnosti poznate, a naredne se očekuju 10. i 11. novembra na obeležavanju Dana sećanja. Pored toga što je princeza izgledala veoma lepo, posvećeno i harmonično sa suprugom Vilijamom, javnost je primetila jednu neobičnost.

Iako je blistala u kaputu i haljini na tufne jesenjih nijansi, nije imala jedan detalj koji uvek nosi - verenički prsten, koji je ranije pripadao ledi Dajani. U pitanju je prsten kojim je princ Čarls od Velsa tad verio ledi Dajanu Spenser, i od tada je to najčuveniji verenički prsten na svetu. Safir je svih ovih godina krasio ruku princeze Kejt, a vredi 500.000 dolara (393.000 funti), kako piše "Dailymail.co.uk".

Ovom prilikom Kejt je nosila niz prstenja koji je iznad tankog zlatnog podrazumevao jedan sa nizom bisera, poput omiljenog Dajaninog kamena.

Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt je isti prsten nosila nosila dok je snimala čestitku za tim Velike Britanije nakon njihovog uspeha na Olimpijskim igrama u Parizu, a zatim ponovo tokom njenog dirljivog porodičnog videa objavljenog prošlog meseca, da je izlečena od raka.

Ovaj prsten se slaže sa prstenom iz kolekcije princeze Dajane, komadom od 12 karata.

Foto: Ken Goff / Goff Photos / Profimedia

Nakit i hemioterapija

Onkološki farmaceut Daži Liu je ranije rekao za HELLO! da bi kraljevska odluka da skine verenički prsten mogla biti posledica njene hemioterapije.

„Tokom lečenja raka, postoji nekoliko praktičnih razloga zašto bi neko možda morao da skine svoje prstenje“, rekao je Daži. „Hemioterapija može da izazove zadržavanje tečnosti u rukama, što bi moglo da učini prstenove zategnutim i teškim.

Ona je dodala da iritacija, opekotine i potencijalne infekcije takođe mogu biti faktori koji doprinose.

„Metalni prstenovi mogu da ometaju terapiju zračenjem i izazovu probleme kao što su opekotine na koži oko prstena“, nastavio je Daži.

„Pošto su pacijenti u velikom riziku da dobiju infekcije tokom hemoterapije, uklanjanje prstenova može pomoći u sprečavanju infekcija kože.

Neki pak nov nakit na ruci princeze, koji je po svemu sudeći, dar od Vilijama, koji je, zajedno sa princom Harijem nasledio deo majčinog nakita, tumače kao novu fazu u životu ovog para.

(Ona.rs)