Fantastično putovanje sa Slađanom na Fashion Week-u

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Jesenji 54. po redu Perwoll Fashion week sinoć je otvoren FANTASTIČNIM PUTOVANJEM kroz lik i delo SLAĐANE MILOŠEVIĆ - rock, pop, punk, avantgarde i modne ikone jugoslovenskih prostora

Foto: Promo/ Đorđe Tomić

Uz Recept za ljubav, Simpatiju, Miki, Miki, Čežnju, Amsterdam, Princezu… pistom su uz manekenke prošetale mnoge poznate ličnosti noseći modele više od 50 kreatora, kostimografa i stilista sa ex YU prostora koji su autentičnim omažem pokazali svoje divljenje jednoj i jedinoj Slađani Milošević.

Posle emotivnog govora Nenada Radujevića, osnivača i direktora Beogradske nedelje mode, koji je između ostalog podsetio prisutne da je Slađana prva dobitnica nagrade Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti, o njoj su govorili i Boško Jakovljević i Ivon Jafali, kao njeni bliski prijatelji.

Sve prisutne na fantastično putovanje povela je Zoe Kidah pevajući Slađaninu pesmu "Bez nade" i noseći njenu originalnu haljinu. Modnim putovanjem kroz sve Slađanine faze, dizajneri su pokazali publici koliki je realan uticaj ove dive na njihove različite modne koncepte. Veče je bilo ispunjeno najrazličitijim Slađaninim stilovima koje je tako prirodno gradila i nosila, od Glam Rocka 70’s, preko Punk Rocka, New Wave – Neo Romantism 80-tih, Avant garde Fashion, pa sve do Metal Vampa. Uvek ispred svog vremena, slobodna, hrabra, kreativna i drugačija, i muzički i stajlingom, za njom su kaskale i svetske dive. Na Fantastičnom putovanju smo bili zahvaljujući podršci brenda Motorola.

Obožavanje Slađaninog stila, hrabrosti, i slobode, pokazale su mnoge javne ličnosti koje su se našle u ulozi modela: Marija Bergam, Irena Mišović, Aleksandra Janković, Filari i mnogi drugi. Ličnu impresiju o Slađani podelila je i Anja Rupel koja je svojim prisutvom želela da oda počast "Princezi" YU scene. Emotivni su bili muzički nastupi Nevene Božović, Ivane Peters, Zejne, Slađanine prijateljice – Marine Perazić i specijalne gošće iz Slovenije – Raiven.

Više od hiljadu srca prisutnih u Hangaru, posebno je rastopio dečiji hor "Čarolija" anđeoskim izvođenjem "Princeze" i sve ih odveo tamo gde je Slađana sada - "Izvan planeta".

Slađanu ćemo pamtiti kao autentičnu, visprenu, uvek ispred svog vremena, uvek drugačiju a svoju. Kao i Perwoll Fashion Week i ona bi uvek hrabro ulazila u svaki novi PokušAI!

U periodu od 25. oktobra do 5. novembra možete uživati u posebnoj izložbi FANTASTIČNO MODNO PUTOVANJE SLAĐANE MILOŠEVIĆ u prostoru Silosi Beograd.

(Ona.rs/PR)