To je pravo prijateljstvo! Sloboda Mićalović u dve rečenice čestitala Andriji Miloševiću rođendan i rekla sve

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijateljstva sa muškarcima imaju svoje divne strane i potrebna su nam kao bilo koji drugi odnos

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Sloboda Mićalović se druži sa mnogima iz glumačke branše, a jedan od njih je i glumac Andrija Milošević. Proslavljenom glumcu i komičaru danas je 46. rođendan, te mu se Sloboda javno obratila emotivnim rečima.

- Srećan rođendan, druže moj najdivniji. Smej se, raduj se, grlim te - napisala je glumica.

Prijateljstvo između žene i muškarca je nešto u o čemu se tako malo govori pozitivno, s obzirom na to da je večito stavljeno u fokus samo kada se postavlja površno pitanje da li ono postoji i da li je zaista moguće.

Različiti stereotipi čine život ograničenim i dosadnim, pa može se reći da to svakako važi i za nešto što je u biti zdravo i korisno kao što je muško-ženstvo prijateljstvo.

Uostalom, ako nemamo muške prijatelje, kako možemo onda da se iole razumemo? Ponekad se čini da muškarci i žene žive u različitim realnostima, te nema sumnje da bi svaka žena želela da bolje upozna muški svet i obratno. Ako su nam očevi i braća ključne i neophodne figure u životu i muške prijatelje bi trebalo posmatrati na isti način. Prijateljstva sa muškarcima dozvoljavaju da druga strana nas dođe do izražaja, i ne, ovde nije reč o "devojka-brat" tipu, jer i kada pitate muškarce, reći će vam da prijateljstvo sa ženama zaista unosi drugačiju perspektivu i pruža im prostor u kojem će pokazati svoju ranjivu stranu.

Nikada nemojte na muške prijatelje da gledate kao na "bolje od ženskih" i odnos u kojem "ima manje drame", već razmislite kakva su to prijateljstva sa ženama o kojima imate takvo mišljenje, uvek imajući na umu da se u zdravim odnosima zdravo i dopunjujemo.

Prijateljstva sa muškarcima imaju svoje divne strane i potrebna su nam kao bilo koji drugi odnos - sestrinski, kolegijalni, majčinski...  Na kraju krajeva, neko je vaš prijatelj jer donosi vrednost u vaš život - a to nikako zavisi od njegovog pola. Ali sasvim je moguće da muškarci i žene budu prijatelji - i mogu biti najbolji prijatelji!

(Ona.rs)