Jedna od Didijevih žrtvi imala samo 13 godina: Sada kao žena je u depresiji, nije mogla da nastavi dalje

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

U tužbi se tvrdi da se tada 13-godišnja Dou osećala "omamljeno" i da je imala vrtoglavicu nakon samo jednog pića na zabavi

Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šon "Didi" Kombs je trenutno u zatvoru, a čak sedam novih tužbi podnetih u proteklih nekoliko sati optužuje nekadašnjeg muzičkog mogula za silovanje, uključujući napad na tinejdžerku sa drugim poznatim ličnostima u prostoriji i učešće.

Tužba advokata Hjustona Tonija Bazbija, koji je već podneo šest prethodnih tužbi protiv Kombsa zbog silovanja i drugih zlodela, podneta je u nedelju u saveznom sudu Njujorka u skladu sa Zakonom o zaštiti žrtava rodno motivisanog nasilja u Njujorku. Advokatska kancelarija "Buzbee" je ranije podnela šest tužbi za porotu protiv Kombsa za silovanje i još mnogo toga.

U jednoj od poslednjih ga terete i optužuju da je drogirao i silovao trinaestogodišnju devojčicu.

U tužbi se tvrdi da se tada 13-godišnja Dou osećala "omamljeno" i da je imala vrtoglavicu nakon samo jednog pića na njegovoj čuvenoj zabavi. Tvrdi se da joj je to Didi uradio da bi je silovao.

Kako je navedeno na portalu "Deadline", ovo zlodelo posmatrale su još dve slavne ličnosti, muška i ženska, ali njihov identitet još uvek nije otkriven. Takođe je navedeno da je pomenuti muškarac učestvovao u činu zlostavljanja, dok je žena sve to gledala.

Takođe, 7. septembra 2000. godine, pomenuta devojčica pokušala je bez karte da prisustvuje dodeli "MTV Video Music" nagradama, nakon čega je prišla nekolicini vozača limuzina i pokušala da prisustvuje makar zabavi posle. Navodno, jedan od vozača radio je za uhapšenog repera i pristao je da je odveze na žurku posle, gde je potpisala ugovor o tajnosti podataka i popila piće.

"Nakon samo jednog pića, ona je osetila vrtoglavicu i bila potpuno ošamućena, otišla je do prazne spavaće sobe da legne. Ubrzo nakon toga, Paf Dedi je ušao u sobu sa "muškom i ženskom slavnom osobom," istaknuto je u objavi i dodato da ju je prvo napastvovao Didi, a zatim i pomenuti muškarac na očigled svih.

"Ta žena sada živi u Alabami, i pala je u duboku depresiju koja i dalje utiče na svaki aspekt njenog života," piše "Deadline".

"Gospodin Kombs i njegov pravni tim imaju puno poverenje u činjenice, svoju pravnu obranu i integritet sudskog procesa. Na sudu će prevladati istina: da on nikada nikoga nije seksualno napastovao - odraslu ili maloletnu osobu, muškarca ili ženu," istakao je njegov pravni tim.

Uhapšeni reper u zatvoru će biti do početka suđenja koje je zakazano za maj mesec 2025. godine jer je njegova molba za kauciju odbijena.

Sa ukupno 13 tužbi podnetih prošle nedelje samo od "Bazbija", a očekuje se više u narednih nekoliko dana, ne izgleda da će se sve ovo brzo rešiti. Prolazeći od 2000. do pre samo dve godine, slučajevi se odnose na silovanje, držanje protiv bolje, seksualno uznemiravanje i silovanje od strane Kombsa i drugih lica istovremeno, u gradovima poput Njujorka, Los Anđelesa i Las Vegasa. Svi slučajevi kažu da su navodne žrtve morale da potpišu restriktivne NDA pre ulaska na zabave i druge događaje.

(Ona.rs/Deadline)