Bacila se niz stepenice da bi izazvala pobačaj, ali je ipak rodila Stalonea: "Zbog nje nisam podnosio dodir"

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Velikan je naučio da vidi svoju majku izvan mana, razumevajući njenu problematičnu prošlost koja mu je u velikoj meri krojila detinjstvo

Silvester Stalone; Foto: Profimedia/Leon Bennett/Getty images

Odrastanje bez majčinske ljubavi često pojedince oblikuje u disfunkcionalna bića, ali, umesto da se držimo ljutnje, možemo izabrati razumevanje. Putovanje Silvestera Stalonea kroz najtežu traumu pokazuje nam moć empatije i praštanja.

Velikan je naučio da vidi svoju majku izvan mana, razumevajući njenu problematičnu prošlost koja mu je u velikoj meri krojila detinjstvo, umesto da je krivi za naneti bol. Majčin uticaj je dubok, ali naša sposobnost da pronađemo ljubav i isceljenje u sebi je još veća.

- Moja mama je govorila: "Jedini razlog zbog kojeg si ti tu, jeste što nisam uspela da se obesim i što kotrljanje niz stepenice nije izazvalo pobačaj". Kad si mlad, naivan si i budalast i misliš da je možda svačija majka takva. Nisam se družio sa vršnjacima, tako da nisam znao šta je srećan dom. Moja majka je bila namučena osoba, bila je u sirotištu, bila je bičevana, vezivana i užasno maltretirana. Njena sposobnost da pokaže ljubav nije postajala, jer nije podnosila dodir - rekao je glumac, a voditeljka ga je upitala kako je nedostatak njenog dodira uticao na njegovo poimanje istog?

- Nisam podnosio dodir. Nisam podnosio bilo koju vrstu naklonosti, delovalo je tako vanzemaljski. Bilo mi je neprijatno. 

Silvester je istakao da je svoju majku razumeo i voleo, pokazajući veličinu ljudskog osvešćivanja i praštanja.

(Ona.rs)