Mama Žike Todorovića je prava dama: Bila je čuvena balerina i ponos Jugoslavije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati glumac imao je težak zadatak da se istakne po sopstvenom talentu pored ovakvih roditelja

Foto: Nikola Tomić

Glumac Srđan Todorović, poznatiji kao Žika, ime je koje je definitivno među prvima kada pomislimo na domaću kinematografiju devedesetih i ranijih dvehiljaditih godina. Obeležio je jednu sasvim drugačiju epohu svojim ulogama, ali može se reći i da je opravdao sopstveni i iskreni talenat koji poseduje. Žika dolazi iz porodice umetnika i slava mu nije strani pojam odmalena.

Njegov otac Bora Todorović, takođe je poznati glumac, kog svi sa prostora bivše Jugoslavije vrlo dobor pamte. Sigurno nije bilo nimalo lako izaći i senke čuvenog glumca i dobiti aplauz po svojim zaslugama, a ne zbog porodice iz koje potiče. Pored Bore Todorovića, Žikina porodica bila je na glasu i zbog Mire Stupice, njegove tetke. Žena koja je ostavila jak trag u glumi, ali i jedna od osnivača Ateljea 212. Ipak, još je jedna osoba bila posebna slavna u njihovom domu - Snežana Matić, Žikina majka, koja je ove godine npunila 83 godine.

Glumac voli da na svojim mrežama katkad podeli posebne trenutke sa njom. Tako je obradovao mnoge fotografijom za njen rođendan, kada je ušla u devetu deceniju. Snežana je igledala fantastično, a neki komentari tvrde "i bolje nego sin".

Da joj je nega u rutini, možemo pretpostaviti i zbog toga što je Snežana imala karijeru kao balerina u vreme Jugoslavije. Bila je i Borina prva velika ljubav, a kasnije i supruga. Nedavno je na društvenim mrežama isplivala fotografija porodice Todorović, na kojoj su mladi par Snežana i Bora i sin Žika.  

Možemo videti Snežanu kako sa osmehom pozira u baletankama, dok se sin i otac smeškaju.

Komentari na fotografijama Snežane su i više nego puni hvale i navode da "stari damski" i sa stilom. Ova fotografija zabeležila je bezbrižan trenutak porodice, ali i sliku jednog drugačijeg vremena.

(Ona.rs)