Kolumnistkinja izričita: "Odabrala sam da nemam decu i ne očekujte da želim da čuvam vašu"

- Prijatelji koji su samci postaju degradirani i sluge prijateljima koji imaju decu - smatra ona

Kolumnistkinja Džana Hokking izabrala je da ne bude majka, ali je shvatila da njeni prijatelji koji imaju decu imaju i očekivanja koja prema njenom mišljenju nisu na mestu.

Ukratko, Džana smatra da svaki roditelj treba da brine o svojoj deci. Pišući kolumnu za portal "News.com.au" Jana je kazala:

- Ne postoji ljubazan način da se ovo kaže, ali, dragi ljudi koji imate decu, pazite sami na njih!

Eto rekla sam. Ovaj bes tinja u meni već nekoliko godina. Sve je počelo kada sam krenula da se okupljam sa prijateljicama i njihovim porodicama - piše Džana.

Primetila je, kaže,  kako je došlo do velike promene kada su njene prijateljice počele da imaju decu. Oni koji su samci postaju degradirani i sluge prijateljima koji imaju decu. Jana kaže da prijatelji bez dece nisu besplatne dadilje jer se često našla u situaciji da ona zabavlja decu dok njihovi roditelji uživaju u piću.

- Svesna sam da me to možda čini sebičnom, ali donela sam odluku da nemam svoju decu, pa ne bih volela ni da me neko drugi uvlači u te obaveze.

- Volela bih da svi prijatelji razumeju da kod mene postoje granice u vezi sa decom. Sa prijateljicama želim da se vidim nasamo kada možemo da uživamo u kafi ili ručku u miru - zaključila je ona.

Video: Mama na ultrazvuku saznala da čeka 3 umesto 2 bebe: Nisam bila spremna za tu vest

(Ona.rs)