Hari tvrdi da Vilijam i Kejt nikada nisu prihvatili Megan i otkriva potresan razlog odlaska u Ameriku

Uoči objavljivanja njegovih memoara "Spare" Hari je govorio o trenutku upoznavanja Megan sa bratom i snajom

Foto: Kirsty O'Connor / AFP / Profimedia

Princ Hari je u najnovijem intervjuu tvrdio da su Kejt i Vilijam videli Megan Markl kao "razvedenu, američku glumicu koja ima roditelje iz dve rase".

Vojvoda od Saseksa (38) izneo je niz tvrdnji da princ i princeza od Velsa nisu uspeli da požele dobrodošlicu njegovoj ženi u kraljevskoj porodici, a dotakao se i razloga njihovog preseljenja u Ameriku, prenosi "The Sun".

Kazao je da mu je bilo jako teško jer se nadao da će se stvari među njima poboljšati.

Hari se po prvi put javno otvorio o odnosu njega i njegove supruge Megan sa bratom Vilijamom i Kejt, gostujući u intervjuu "ITV" sa novinaromm Tomom Brebijem.

Uoči objavljivanja njegovih memoara "Spare" Hari je govorio o trenutku upoznavanja Megan sa bratom i snajom.

Foto-kolaž: EPN/Newscom/Wiese/face to face/Face to Face/Profimedia

On tvrdi da su iz različitih razloga Kejt i Vilijam odmah stereotipizirali Megan kao američku glumicu, što ih je sprečilo da joj daju šansu.

- Polagao sam mnogo nade u to da ćemo jednog dana to biti Viljam, Kejt, ja i bilo ko - kazao je Hari.

- Nadao sam se da bi naša četvorka mogla da približi Vilijama i mene kako bismo i radili zajedno.

- Mislilm da nikada nisu očekivali od mene da stupim u vezu s nekim poput Megan, koja je imala veoma uspešnu karijeru - kaže Hari.

- Bilo je mnogo stereotipa na početku, za neke sam i sam kriv. Način na koji su se moj brat i snaja ophodili i ponašali bio je odraz stereotipa koji su stvorili barijeru, a koji su uticali na upoznavanje i dobrodošlicu.

Na pitanje novinara šta misli pod stereotipima princ Hari je naveo: - Pa znate, američka glumica, razvedena, iz porodice dve rase - ima tu svega.

- Ideja da nas četvoro budemo zajedno uvek je bila nada za mene, pa i pre nego što je to bila Megan. Ko god da je to bio. Uvek sam se nadao da će se naša četvorka slagati - iskren je Hari.

Uprkos tome, kako kaže princ Hari, vrlo brzo je to postalo Megan protiv Kejt i to kada se javno odigra, onda ne možete da se sakrijete od toga, zar ne - zaključio je on.

Hari se u intervjuu dotakao i momenta kada mu je otac, kralj Čarls, saopštio da im je majka imala saobraćajnu nesreću.

Foto: Tanjug/AP

Kaže da danas deli ogromno saosećanje s njim jer je i sam roditelj i zamišlja ga kako se satima pripremao kako da saopšti ovakve tragične vesti svojim sinovima.

On kaže da je upravo taj strah da njemu i Megan može nešto da se dogodi i da deca ostanu bez njih bio najveći pokretač da se presele u Ameriku.

- Nikada ne želim da budem u toj poziciji, što je deo razloga zašto smo ovde. Ne želim da se istorija ponovi. Ne želim da budem samohrani tata i svakako ne želim da moja deca imaju život bez majke ili oca - zaključio je Hari.

(Ona.rs)