Veličanstveni dom Džordža Klunija i Amal: Zašto su se ikada iselili iz ove velelepne kuće?

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdanje koje zaustavlja dah

Foto: Pedro/SplashNews.com/Splash/Profimedia

Kažu da je dom ono što nas odslikava, a ukoliko imamo privilegiju da ga uredimo po svojoj volji i želji - on svakako može da govori mnogo o nama. Holivudski zavodnik Džordž Kluni i njegova supruga Amal iselili su se iz velelepne kuće u Sohou, u Njujorku, a fotografije preuređivanja zdanja starog skoro dvesta godina - izašle su u javnost.

Kuća, koja se nalazi u središtu Menhetna, živela je sopstvenim životom i krije priče ukorenjene unutar njezinih zidova. Sada je dom šestočlanoj porodici u kojoj svako ima različite ukuse, te je menjanje i prilagođavanje svakako bio izazov za dizajnere enterijera - Keren i Tomasa Rihtera.

- Cilj nam je bio pronaći zajedničku nit. Devet spavaćih soba i pet kupatila raspoređeno je na više spratova, a cela nekretnina ima nešto manje od 700 kvadratnih metara stambenog prostora - govori Tomas Rihter, a prenosi "Jutarnji.hr".

Dizajneri su ovo shvatili kao savršeno igralište i mogućnost za kreacije, te su napravili čudo - mešajući teško dostupne komade nameštaja i umetnosti sa modernim, lako dostupnim.

Dom Klunijevih sada će biti oaza mira neke nove porodice.

(Ona.rs)