Odrekla se oca, pa se vratila na dečački stil: Šajlo Džoli opet doživela transformaciju, nikako da se pronađe

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđelina Džoli je poznata po svojoj žestokoj nezavisnosti i zalaganju za ljudska prava. Stoga je uvek podsticala svoju decu da budu verna sebi

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šajlo Džoli-Pit, sada zvanično Šajlo Džoli, tek što je napunila 18 godina nije časila časa da odbaci prezime svog omraženog oca.

Iako niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da se nešto desilo između njih i da su imali direktan sukob, pretpostavlja se da Šajlo drži stranu svoje mame Anđeline Džoli.

Prvo biološko dete tada najpopularnijeg i najlepšeg para u Holivudu sada završava srednju školu, a paparaci su joj stalno za petama, s obzirom na to da se češće kreće sama jer je naučila da vozi, pa pokušavaju da otkriju nešto više o njoj.

Ona je uslikana dok se vraćala kući sa časa plesa, koji joj odlično ide sudeći po snimcima koji su dospeli do javnosti, a viđena je u automobilu "Volkswagen Jetta".

Bila je odevena ležerno i sportski, u crnu trenerku i majicu kratkih rukava, dok je u ruci nosila crni duks, a odnedavno njenu kratku kosu krase repovi zbog kojih njena frizura podseća na "piksi".

Ovaj stil predstavlja pun krug nakon niza promena u Šajlinom načinu izražavanja ličnosti kroz odevanje.

Anđelina Džoli je poznata po svojoj žestokoj nezavisnosti i zalaganju za ljudska prava. Stoga je uvek podsticala svoju decu da budu verna sebi. U intervjuima je govorila o važnosti omogućavanja svojoj deci da istraže svoj identitet i donesu sopstvene izbore. Šajloina odluka da promeni ime verovatno je odraz vrednosti koje joj je usadila njena majka.

Dramatična transformacija Šajlo Džoli iz "dečačića" do glamurozne senzacije na crvenom tepihu očaravala je obožavaoce pre nekoliko godina.

Šajloin prelazak na ženstveniji izgled ostavio je fanove i medije u nedoumici. "Ona želi da bude dečak", otkrila je Anđelina Džoli u intervjuu za "Vanity Fair" 2010. godine, ističući Šajloino rano istraživanje roda.

"Pa smo morali da je ošišamo. Ona voli da nosi dečačku odeću. Misli da je jednaka sa braćom." Ova iskrena izjava postavila je ton za Šajlino buduće modno putovanje. Godinama kasnije, nakon eksperimentisanja sa maminom šminkom i haljinama izgleda da se tom stilu sada ponovo vraća.

Šajlo je počela da stvara sopstvenu nišu u Holivudu, sa ulogama kao što je davanje glasa u "Kung Fu Pandi 3".

U retrospektivi, putovanje Šajlo Džoli od "dečačića" do staložene tinejdžerke na pragu zrelosti prikazuje suštinu odrastanja u centru pažnje. Njena transformacija nije samo moda; to je narativ o samootkrivanju i sazrevanju u jednom neobičnom svetu.

(Ona.rs)