Da li će ona uspeti da pomiri Vilijama i Harija: "Osećam da sam jedina koja može da dopre do obojice"

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Izvor kaže da "21. u redu za tron" tvrdi da je ona "jedina" koja može da dopre do princa Harija i princa Vilijama usred njihove stalne svađe

Foto-kolaž: Tanjug/AP, GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Insajder je otkrio da britanska kraljevska porodica ima "keca u rukavu" i osobu koja će da preuzme na sebe ulogu mirotvorca u tekućem razdoru između princa Vilijama i princa Harija.

Odnos između Harija, koji je napunio 40 godina, i njegovog starijeg brata, koji sada ima 42 godine, navodno se pogoršao od Harijevog preseljenja u SAD sa Megan Markl 2020. godine, što je izazvalo glasine o duboko ukorenjenoj svađi.

Međutim, izvor je za "Woman's Day" rekao da Zara Tindal, stara 43 godine, pokušava da deluje kao posrednik u poboljšanju odnosa rođaka Harija sa drugim starijim članovima kraljevske porodice.

- Zara smatra da ne može biti bolje vreme za nju da pokuša da postigne mir. Ona oseća da je jedina koja može da dopre do obojice - rekao je izvor.

Uprkos šokantnim otkrićima u Harijevoj knjizi "Spare" i njegovim intervjuima nakon što je napustio kraljevske dužnosti, on i dalje "nedostaje" establišmentu, prenosi Gloucestershire Live.

- Niko to ne voli da prizna, ali i pored svih njegovih grešaka, svima nedostaje Hari - navodi se u članku.

Spekulacije o potencijalnom pomirenju unutar kraljevske porodice kovitlale su se tokom 2024. godine, podstaknute glasinama o  Harijevom mogućem trajnom povratku u Britaniju.

Nade da će doći do "otopljavanja" odnosa pokrenule su se kada su princ i princeza od Velsa javno čestitali Hariju 40. rođendan. Međutim, GB Nevs je izvestio da uprkos ovom javnom gestu, braća nisu obnovila komunikaciju.

Foto: Tanjug/AP

Zara Tindal i njen suprug Majk su predstavljeni da bi upravo oni mogli da budu taj „zlatni prah za odnose sa javnošću“ u kraljevskoj porodici, jer je vidljiva njihova sve veća popularnost, što navodi kraljevsku porodicu da im prepusti još kraljevskih dužnosti.

Bivši sekretar za štampu Dauning strita, koji je postao iskusni kraljevski komentator, Džajls Keningem prokomentarisao je rastući uticaj ovog para.

- Tindalovi veoma dobro rade svoj posao. Oni su finansijski nezavisni i dobro se ponašaju - rekao je ekspert za kraljevsku porodicu.

Zara Tindal, jedinstvena među članovima kraljevske porodice, odgajana je bez titule nakon što su njeni roditelji odlučili ta to ne učine dok se ona ne izjasni šta želi.

- Veoma sam srećna što su oba moja roditelja odlučila da ne koriste titulu. Zahvaljujući tome smo  odrasli smo i uradili sve one stvari za koje nam se pružila prilika u tom položaju - rekla je Zara u intervjuu Tajmsu iz 2015. godine.

Ona je, recimo, kao sportista osvojila srebrnu medalju u ekipnoj disciplini na Olimpijskim igrama 2012, predstavljajući Veliku Britaniju.

O mogućnosti da će Zara da posreduje između dva brata, predstavnici princa Vilijama i Zare Tindal još nisu komentarisali, dok je portparol princa Harija odlučio da ne odgovara na pitanje.

(Ona.rs / Mirror)