Dirljiva fotografija Kejt Midlton kako grli obolelu od raka u Vindzoru: Zagrljaj koji kaže "Sa tobom sam"

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza od Velsa zagrlila je mladu fotografkinju koji boluje od raka nakon što ju je princ Vilijam pozvao u zamak Vindzor da slika

Foto: Tanjug/AP

Princeza od Velsa Kejt Midlton zagrlila je mladu ženu pozvanu da fotografiše događaj u Vindzoru, nakon što je saznala da boluje od raka. Princ Vilijam lično je pozvao u zamak fotografkinja Liz Haton (16), koja se bori sa retkim i agresivnim tumorom, pošto je saznao za nju preko dobrotvorne organizacije "London Air Ambulance Charity" čiji je pokrovitelj.

Liz je takođe bila pozvana zajedno sa svojom porodicom da se privatno sastane sa Vilijamom i Kejt kako bi razgovarale o njenoj borbi protiv raka. Tokom emotivnog sastanka, princeza - koja je prošlog meseca objavila da je i sama završila tretman preventivne hemioterapije - zagrlila je tinejdžerku. Ovo je bilo prvi put da je princeza prikazana "na poslu", iako je sastanak označen kao "privatan" i neće se registrovati u kraljevskom cirkularu.

Kejt je do sada je održala niz sastanaka i prisustvovala baletskoj predstavi, ali nijedan nije snimljen kamerom. Ali za ovu priliku princ i princeza su objavili slike trenutka na svojim društvenim mrežama.

- Zadovoljstvo mi je sresti se sa Liz u Vindzoru danas. Talentovana mlada fotografkinja čija je kreativnost i snaga inspirisala oboje. Hvala vam što ste podelili svoje fotografije i priču sa nama. V i K - navodi se u objavi uz emodži srca, na šta im je Lih nešto kasnije napisala:

- Tako divni, iskreni i ljubazni ljudi. Presrećan sam što je moja porodica imala ovo iskustvo.

Tinejdžerka, koju su pratili njena majka Viki Robajna, očuh Aron i brat Mateo, takođe je ostala oduševljena što je veliki broj njenih fotografija objavila Kensingtonska palata, koja se može pohvaliti milionima pratilaca na svojim kanalima društvenih mreža.

Liz je u januaru dijagnostikovan dezmoplastični tumor malih okruglih ćelija, a njena majka je otkrila da su joj lekari prognozirali da ima između šest meseci i tri godine života. Poražavajuću dijagnozu dobila je nakon dva dana bolova u stomaku tokom božićnih praznika. Nakon skeniranja, doktori su otkrili da ima tumore i na jajnicima i na jetri.

- Nekada sam se veoma orijentisao oko škole, a sada sam potpuno prekinula sav školski rad. Ako mi je ostalo još samo tri godine života, koja je svrha? - rekla je ova mlada žena.

U proseku se u Engleskoj svake godine dijagnostikuje samo 12 slučajeva ovog raka i toliko je redak da ne postoji standardni tretman. Trenutno se prikupljaju sredstva kako bi Liz zatražila pomoć stručnjaka iz SAD.

(Ona.rs / Daily Mail)