Top 5 najboljih hotela u Evropi za 2022. godinu: Koji vam se najviše dopada?

Jedan crnogorski hotel takođe je uvršten na listu najboljih u Evropi ove godine, a primetan je i značajan broj hotela u Grčkoj koji su osvanuli na prestižnoj listi

Foto: Pixabay/JillWellington

Iz godine u godinu Evropa biva bogatija za nove hotele. Istini za volju, ima destinacija na Starom kontinentu koje su uvek u modi, a hotelski objekti koji se u tim gradovima nalaze tradicionalno bivaju uvršteni na listu "Najboljih hotela u svetu" koju svake godine objavljuje „Conde Naste Traveller“.

Zanimljivo je primetiti da, iako su ove godine prošireni zahtevi prilikom izbora, tako da nije uzet u obzir samo kvalitet hotela, već i celokupna destinacija, među prvih pet najboljih evropskih hotela čak četiri se nalaze u Francuskoj.

Jedan crnogorski hotel takođe je uvršten na listu najboljih u Evropi ove godine, a primetan je i značajan broj hotela u Grčkoj koji su zavredeli da se nađu na ovoj listi. Kako navodi Cntraveler.com, ovo su pet najboljih hotela u Evropi za 2022. godinu.

1. Hotel Motto, Austrija

Dizajniran sa puno ljubavi, ovaj hotel u Beču poznat je po domaćinskoj atmosferi i dobrom odnosu cene i kvaliteta. Gostima se pruža uvid u savremeni način života u prestonici Austrije, uz dodatak atmosfere Pariza iz 20-ih godina prošlog veka.

Na poslednjem spratu ovog hotela nalazi se jedno od omiljenih mesta za izlazak lokalnih stanovnika. Cene smeštaja po sobi i noći kreću se od 225 američkih dolara.

2. Bulgari hotel, Francuska

Iako se nalazi u prestonici Francuske, u ovom hotelu se i te kako oseća duh Italije. Javni prostori hotela u velikoj meri podsećaju na lepo uređenu kuću nekog prijatelja iz Milana, a uživanje u lepotama fotografija dragulja jarkih boja iz arhiva kompanije „Bulgari“ moguće je u svakoj od 76 smeštajnih jedinica.

Cene smeštaja po noćenju i sobi kreću se od 1.655 dolara.

3. Madam Reve hotel, Francuska

Elegantne sobe sa pogledom na Pariz nalaze se u zgradi u kojoj je ranije postojala jedina pariska pošta, koja je radila 24 časa. Luksuzno uređen, ovaj hotel sadrži 82 smeštajne jedinice. Pojedine sobe imaju pogled i na Ajfelovu kulu.

Jedna od atrakcija ovog hotela je i francusko-japanski restoran. Cene najma sobe za noć kreću se počev od 500 dolara.

4. The Maybourne Riviera, Francuska

Čini se da je ovaj hotel probudio nekada uspavano selo Roquebrune-Car-Martin. Sa terase hotelskog restorana pruža se pogled prema obližnjoj plaži, a gostima je na raspolaganju ukupno 69 smeštajnih jedinica.

Botanička bašta, holistička banja i zatvoreni, ali i otvoreni bazeni, tek su neke od atrakcija namenjene gostima. Cena najma sobe kreće se od 865 američkih dolara.

5. Saint James, Francuska

Nekadašnja neoklasična privatna rezidencija, okružena prostranim vrtom, danas je jedini takozvani zamak-hotel u Parizu. Za dizajn se pobrinula Laura Gonzales, pa smeštajne jedinice krase tapete inspirisane prirodom, kitnjaste lajsne i plišane tkanine različitih boja.

Velnes centar koji je tokom prošle godine renoviran u velikoj meri podseća na grčke i rimske terme. Cene najma sobe po noći kreću se od 620 američkih dolara.

(Ona.rs)