U gradu na reci Belici nalaze se neke od najpoznatijih atrakcija Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo što svakom posetiocu grada na reci Belici upada u oči, sasvim sigurno je uređenost. A odmah zatim i neke od atrakcija, koje su jedinstvene u našoj zemlji

Foto: Ivan Strahinić

Leti aktuelna zbog jednog od najbolje uređenih akva-parkova u Srbiji, Jagodina je za posetu interesantna i u drugim periodima godine.

Prvo što svakom posetiocu grada na reci Belici upada u oči, sasvim sigurno je uređenost. A odmah zatim i neke od atrakcija, koje su jedinstvene u našoj zemlji.

Prvi akva-park u Srbiji

Otvoren 2007. godine, akva-park u Jagodini bio je prvi takve vrste u našoj zemlji, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada Jagodine.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Smešten u neposrednoj blizini samog centra grada, zauzima površinu od 3,5 hektara i posetiocima nudi mogućnost uživanja u čak sedam bazena, ali i u mnogim drugim dodatnim sadržajima.

Ono što ovaj akva-park izdvaja u odnosu na druge u Srbiji, osim kvaliteta usluge i sadržaja, sasvim sigurno su i cene ulaznica. A one iznose 700 dinara za odrasle, odnosno 500 dinara za decu do 12 godina starosti za celodnevno uživanje, navedeno je na zvaničnom sajtu akva-parka. Iznajmljivanje ležaljke sa suncobranom iznosi 100 dinara, koliko košta i parking ispred samog akva-aprka. Ukoliko želite da posetite ovaj akva-aprk samo popodne, u periodu od 16 časova, pa do zatvaranja u 18 sati, cena ulaznice je 400 dinara za odrasle, te 200 dinara za mališane do 12 godina starosti.

Uživanje za mališane posebno

U neposrednoj blizini akva-parka nalazi se i zoološki vrt. Iako ne zauzima tako veliku površinu, ovaj zoološki vrt, osnovan 2006. godine, posebno je atraktivan za mališane. Prostire se na površini od 2,5 hektara, a briga o njegovom uređenju uočljiva je na svakom koraku.

Cena ulaznice za sve posetioce starije od 12 godina, izuzev penzionera, iznosi 450 dinara, navedeno je na zvaničnom sajtu Zoološkog vrta u Jagodini. Deca uzrasta od tri do 12 godina ulaznicu plaćaju 250 dinara.

Jedinstveni muzej u Jagodini

Ako izuzmemo posetu Zavičajnom muzeju Jagodine, koji svakako ne bi trebalo propustiti, jer sadrži bogatu kolekciju o istoriji grada, Muzej voštanih figura definitivno predstavlja još jednu od znamenitosti grada.

Foto: Ivan Strahinić

U okviru kompleksa „Potok-Đurđevo brdo“, poznatog i po čuvenom veštačkom vodopadu, smešten je i ovaj jedinstveni muzej u našoj zemlji.

Muzej voštanih figura u Jagodini funckioniše od 2008. godine i posetiocima nudi priliku da izbliza vide kako su izgledale mnoge znamenite ličnosti naše istorije, ali i svetske.

Deca do sedam godina starosti koja posećuju ovaj muzej ne plaćaju ulaznicu, ističe „Jagodina.org.rs“, dok je cena ulaznica za mališane do 12 godina 150, a za odrasle 200 dinara. Muzej je otvoren svakog dana u periodu od osam časova ujutru do osam časova uveče.

(Ona.rs)