Top 5 predloga za putovanja u Srbiji i inostranstvu za Dan primirja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Što se aktuelnih aranžmana tiče, uglavnom su u ponudi neke bliže destinacije, tako da putovanje uključuje dva ili tri noćenja. Ipak, s obzirom na to da su vikend izleti posebno popularni, to se mnogi tada odlučuju i za destinacije u našoj zemlji

Foto: Shutterstock

Poslednja prilika za kraći odmor pre Nove godine i Božića tradicionalno je u novembru, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Mnogi upravo to vreme iskoriste da otputuju negde, bilo u Srbiji, bilo u nekoj od zemalja u okruženju. A ima i onih koji su naročite sreće, pa spoje slobodne dane i imaju priliku da otputuju i na neke destinacije koje nisu baš tako blizu.

Što se aktuelnih aranžmana tiče, uglavnom su u ponudi neke bliže destinacije, tako da putovanje uključuje dva ili tri noćenja. Ipak, s obzirom na to da su vikend-izleti posebno popularni, to se mnogi tada odlučuju i za destinacije u našoj zemlji.

1. Kopaonik

I u periodu koji prethodi početku zimske sezone, jedna od najpoznatijih, ali i najposećenijih srpskih planina očekivano je čest izbor turista.

Ipak, ukoliko ste ljubitelj skijanja, možda za vas Kopaonik i nije najbolja opcija u ovom periodu. Svakako, početak sezone je blizu, pa se možete odlučiti za neku drugu destinaciju do tada.

2. Temišvar

Nama jedan od najbližih evropskih gradova, Temišvar čuva i bogato nasleđe. A zdanja koja se mogu videti na jednom od gradskih trgova opčinjavaju svakog posetioca.

I ne zaboravite da se u Temišvaru, osim odličnih šoping molova, nalazi i Srpska saborna crkva, koju vredi posetiti.

3. Beč

Carski grad uvek je dobra opcija za posetu. I ne samo zbog poznatog tržnog centra, kojim su oduševljeni ljubitelji šopinga, već i zbog brojnih atrakcija.

Foto: Pixabay/tookapic

Poseta nekom od čuvenih bečkih dvoraca, šetnja Muzejskom četvrti i uživanje u bogatom umetničkom nasleđu glavnog grada Austrije, tek su neke od aktivnosti koje turisti praktikuju prilikom posete Beču. A neizostavni deo svake posete je, sasvim sigurno i uživanje u autentičnom ukusu čuvene "saher torte", po kojoj je ovaj austrijski grad poznat.

4. Trebinje

Grad u kome je rođen srpski pesnik Jovan Dučić i u kome se i danas oseća njegov duh, takođe je odlična prilika za kraće putovanje.

Foto: Shutterstock

Smešten na reci Trebišnjici, ovaj grad je nadaleko poznat i po čuvenim platanima, ali i po Hercegovačkoj Gračanici, crkvi u kojoj je najpoznatiji Trebinjac, proslavljeni pesnik i sahranjen.

5. Zlatibor

Poznato je da u našoj zemlji destinacija za kraća putovanja ne manjka, a Zlatibor je definitivno u samom vrhu. Istini za volju, ova planina je interesantna u svako doba godine, pa ne čudi što se mnogi odlučuju i tokom novembra da je posete.

Uživanje u šetnji i na čistom zlatiborskom vazduhu, učiniće kratki predah na ovoj planini potpunim.

Gde ćete vi putovati za Dan primirja?

(Ona.rs)