Srpsko skijalište o kom se malo zna: Iver na Mokroj Gori ima odlične staze za početnike

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Gostima su na raspolaganju brojni dodatni sadržaji za opuštanje relaksaciju i zabavu kao i specijaliteti internacionalne kuhinje

Foto: RINA

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji nalazi se na krajnjem zapadu Zapadu Srbije okružena planinama Zlatibor i Tara. Živopisna Mokra Gora u korona godini oborila je sve rekorde posećenosti, a sadržaji koji privlače posetioce upravo u ovaj kraj su mnogobrojni. Svi znaju i dođu da obiđu čuveno turističko selo Mećavnik, ali Mokra Gora idealno je mjesto i za skijaše.

Na samo sedam kilometara od Drvengrada na 1200 metara nadmorske visine nalazi se skijalitšte Iver poznato po stazi za vrhunske skijaše, ali isto tako i za one koji su prvi put stali na skije.

- Skijalište Iver pruža plavu stazu koja se nalazi sa druge strane i dostupna je početnicima gde i imamo organizovane ski školice instruktore za sve izraste koji se prvi put susreću sa ovim sportom odavde odlaze kao profesionalci - Jelica Kuburović za RINU.

Za fascinirane ljubitelje skijanja izgrađen je smeštaj koji se nalazi između dve staze, a gostima su na raspolaganju brojni dodatni sadržaji za opuštanje relaksaciju i zabavu kao i specijaliteti internacionalne kuhinje.

Foto: RINA

- Imaju kuglana, bazeni, saune, teniski tereni tako da može ceo dan da se upotpuni i pretvori u izuzetno kvalitetno provedeno vreme koje stvarno brzo prođe, počev od igraonice za malu decu - kaže Kuburović.

Voz Nostalgija jedan je od simbola turističe ponude na Mokroj Gori, koji prolazi kroz jedinstvene pejzaže prelepog kraja. On kroz veličanstvene planinske predele saobraća i tokom zime.

Foto: RINA

- Vožnja vozom kreće sa polazne stanice Mokra Gora traje oko dva ipo sata, ide se do Šargan Vitasi, i po povratku garnitura se vraća istom trasom i putnici imaju priliku da pristanu na jednom o pet vidikovaca i sagledaju sve lepote prirode ovog kraja - kaže Aleksandra Milenković upravnik muzejsko-turističkog kompleks Šarganska osmica.

Mokra Gora i Mećavanik sigurno su jedinstvena mesta u Srbiji, a kada dođete na ovo čarobno mesto i uživate na trgu Nikole Tesle, ili prošetate sokakom Novaka Đokovića, potrudite se da ovo mesto sačivate od zaborava.

(Ona.rs/RINA)