Egzotične destinacije i nisu tako nedostižne i daleke: Možemo ih čak pronaći i u nekim evropskim zemljama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doduše, nisu možda Karibi, ali po mnogim karakteristikama mogu da stanu rame uz rame sa drugim atraktivnim, egzotičnim destinacijama

Foto: Pixabay.com

Kada se pominju egzotične destinacije, nekako uz njih se uvek dodaje ono da su i daleke. Istini za volju, do nekih od njih stići je pravi podvig, jer zahteva precizno planiranje putovanja.

Ali šta ako se „egzotične“ destinacije mogu naći i u evropskim zemljama?

Doduše, nisu možda Karibi, ali po mnogim karakteristikama mogu da stanu rame uz rame sa drugim atraktivnim, egzotičnim destinacijama.

Ostrvo Sardinija, Italija

Poslednjih godina sve atraktivnije turistima, Sardinija može da parira nekim od najpoznatijih karpiskih destinacija.

Foto: Pixabay

Za ljubitelje kulture i istorije, poseta Kaljariju, glavnom gradu ostrva je prava poslastica. Izuzev brojnih crkava, u gradu postoje i posve zanimljivi muzeji, ali i arheološka nalazišta.

Boja Sredozemnog mora koje okružuje ovo italijansko ostrvo na prvi pogled zaista liči na čuveno plavetnilo Karipskog mora. Zato i ne čudi što se obala, koja se proteže duž ostrva naziva Smaragdnom.

Sem uživanja u brojnim plažama, poseta Sardiniji nije kompletna ako se ne posete i omanja sela, raštrkana po ostrvu.

Foto: Shutterstock

Ostrvo Kefalonija, Grčka

I mada je mnogima Lefkada prva asocijacija na karipsko plavetnilo u Grčkoj, ništa manje nije lepa ni Kefalonija. Budući najveće u grupaciji Jonskih ostrva, može da odgovori na zahteve i turista koji jednostavno žele da uživaju u kupanju i sunčanju, ali i onih koji su zainteresovani za druge aktivnosti.

Kao jedna od najatraktivnijih plaža Kefalonije, Mirtos je ujedno i jedna od najčešće fotografisanih i najlepših u celoj zemlji. Okružena liticama od belog krečnjaka, poznata je po nestvarno lepoj plavoj boji mora.

Argostoli je glavni grad ostrva i još jedna od zanimljivih lokacija, kao i Fiskardo, poznat po dobro očuvanoj arhitekturi iz doba mletačke vladavine, pa se neretko pominje i kao najlepše mesto na ostrvu.

Ipak, jedna od, prilično je izvesno, najpoznatijih turističkih atrakcija Kefalonije je i pećina Melisani.

Ibica / Foto: Pixabay.com

Ostrvo Ibica, Španija

Nadaleko poznato po odličnoj ponudi noćnog provoda, ostrvo Ibica je još jedna od evropskih destinacija koje nalikuju karipskim i drugim egzotičnim destinacijama u svetu.

Na Ibici postoje i odlične plaže, mada je ostrvo Formentera još zanimljivije među Baleraskim ostrvima. Upravo na njemu se mogu videti plaže, koje po mnogo čemu zaista liče na karipske.

Sem sunčanja i uživanja na plaži, ali i noćnog provoda, Ibica nudi i posetu lokalnim pijacama, koje posetiocima pružaju mogućnost da dožive nešto autentično. Uz odličnu ponudu lokalnih specijaliteta, ali i rukotvorina, tu mogu uživati i u muzičkim nastupima.

(Ona.rs / „Plumguide“)