Evo šta da radite s jajima preostalim od Vaskrsa!

Vreme čitanja: oko 2 min.

S obzirom da ćete pred Vaskrs imati mnogo jaja u svojoj kuhinji, evo nekoliko maštovitih ideja na koja ćete moći da ih iskoristite

Silna jaja koja će se za vikend naći u vašem domu nećete moći da pojedete u kuvanom obliku. Ali pošto ćete ih već imati u kuhinji, evo nekoliko načina da ih pametno i slasno iskoristite i napravite neke od veoma ukusnih recepata.

Jaja u obliku srca ili medvedića

Sigurno ste videli u prodaji pleh u bliku srca. Ali, možete i bez nje da postavite svoje srce najdražima na sto. Jednostavno upotrebite modlicu za oblikovanje kolača, stavite je u tiganj koju ste prethodno malo nauljili, i u nju razbijte jaje.

Jaje će se ispeći unutar okvira i vaše srce, medvedić, cvet ili nešto drugo od jaja je spremno za serviranje.

Obojite celo jaje za kanape

Ako priređujete zabavu ili samo želite da razveselite ukućane ili posebne goste, poslužite im nešto drugačije.

Skuvajte jaja, a zatim ih oljuštite i vruće stavite u boju za jaja. Belance će brzo "upiti" boju. Razrežite ih na pola uzdužno, stavite malo majoneza ili namaza od tune, složite na tanjir i poslužite uz tost hleb. Ako imate vremena, pripremite više boja i obojite svako jaje u svoju boju.

Ispecite jaja u aparatu za Bakin kolač

Umesto na tiganju jaje ispecite u pekaču za Bakin kolač. Naravno, nemojte da zatvarate poklopac već ostavite podignut dok se jaje ne ispeče.

Dobićete sasvim nešto drukčije, mrežicu ​​od belanca koju možete svakako da aranžirate, najbolje uz komadić pržene slanine i tostiranog hleba.

Jaje u luku

Jaje, osim u modlice za kolače, možete ispeći i u paprici. Najbolje bi bilo da uzmete crvenu, žutu i zelenu i prerežete je tako da dobijete zatvorene kolutove u kojima ćete ispeći jaje. Crveni, zeleni i žuti "okviri" daće poseban, šareni izgled jajima, a deca će ih obožavati.

Jaja u mesnim knedlama

Nije ništa novo da jaja stavljamo u meso, ali jeste li probali tako da napravite kuglice? Napravite smesu od mlevenog mesa kao za musaku i njome obložite prethodno tvrdo kuvano jaje. Umesto pečenja u rerni, ove okruglice pržite u dubokom ulju.

(Telegraf.rs)