VASKRŠNJI SLATKIŠ: Napravite sami čokoladna jaja
Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome
Pored kuvanih jaja koja ste već uveliko spremili, ukrasili i obojili, evo slatkog i jednostavnog načina da obradujete svoje ukućane i jednim slatkišem za Vaskrs. U pitanju je recept za jaja, ali ne bilo kakva, već čokoladna.
Zasucite rukave i napravite ovaj ukusan recept zbog kojeg će se svi oblizivati nakon jela.
Sastojci:
200 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlečne čokolade
200 gr mlevenih oraha
200 gr mlevenih lešnika
200 gr mlevenog keksa
200 gr margarina
200 gr šećera
150 ml vode
6 kašika ulja
100 gr bele čokolade
boja za kolače
Priprema:
Prokuvajte šećer sa vodom, kao za sirup, dodajte margarin iseckan na kockice, i sklonite sa šporeta. U smesu dodajte polako mlevene orahe, lešnik i keks, kao i čokoladu koju ste prethodno istopili na pari.
Kada se masa malo ohladi, bacite se na najzanimljiviji deo – pravljenje čokoladnih jaja, što nije nimalo lako ukoliko nemate pri ruci kalup i morate sve da radite ručno, ali je prilično zabavno. Kada jaja budu gotova, ostavite ih da se stegnu i prelijte ih čokoladnom glazurom, koju ste u međuvremenu napravili.
Ostavite ova lepa čokoladna jaja da malo odstoje, oko pola sata, i napravite smesu za dekoraciju. Za to vam je potrebna istopljena bela čokolada i boja za kolače. Svoju uskršnju poslasticu šarajte čačkalicom po želji i gotova jaja stavljajte u papirne korpice. Dizajn prepuštamo vašoj mašti.
(Telegraf.rs)