Napravite sladoled od VOĆA koji NE GOJI! (RECEPT)
Verovali ili ne, ako znate kako, sladoled ne mora više da bude “slatki greh” krcat kalorijama, već ukusna i zdrava poslastica za sve ukućane
Kada su ovako pakleni dani napolju, retko ko uspeva da odoli tome da se ne časti barem jednim sladoledom. Ali, pored toga što goje, kupovni sladoledi su skupi, a i nikad ne možete da budete sigurni da li su potpuno zdravstveno ispravni.
Ovo nikako ne smete da jedete NA PAKLENIM VRUĆINAMA, jer možete da UMRETE!
Zato vam mi donosimo recept za ukusni, a lagani ledeni dezert koji će vas očas posla rashladiti.
Sastojci:
1 kašika slatke ili kisele pavlake
2 kajsije
2 breskve
2 nektarine
½ banane
Voće staviti na tri sata u zamrzivač. Nije cilj da se totalno zamrzne, već da se dobrano stvrdne. Ukoliko slučajno preterate, ostavite petnaestak minuta na sobnoj temperaturi da se malo “otpusti”.
Iseckajte voće, ubacite u blender, dodajte pavlaku i izmiksajte. Kao ukras, možete da dodate maline, borovnice, kupine i drugo bobičasto voće ili komadiće preostalog voća.
Raspodelite u elegantne čaše za sladoled i vratite u zamrzivač da se lepo stegne, a možete i da ga služite i u kuglama.
Prijatno!
(Telegraf.rs)