Evo šta sve možete uraditi sa otpadom iz kuhinje, a da uštedite GOMILU NOVCA!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za mnoge otpatke ovih namirnica sigurno niste znali da mogu biti upotrebljivi pa ste ih sve vreme bacali u đubre

Neretko svako od nas posle spremanja jela baci veliku količinu neiskorišćene hrane u kantu za otpatke. Sada sve te otpatke možete iskoristiti i uštedeti veliku količinu novca.

Ljudi, opsednutost ZDRAVOM HRANOM je BOLEST! Pogledajte kroz kakav pakao je ova žena prošla

1. Kore od banane

Njih možete ssmiksati u blenderu s nešto vode kako bi dobili gustu pastu. Ovu pastu možete iskoristiti za čišćenje srebrnog nakita ili kuhinjskog pribora.

2. Polovina limuna

Umočite je u kuhinjsku so, pa njom dezinfikujte kuhinjsku dasku za sečenje ili sudoperu.

3. Papirni ubrus

Zamenite ga s platnenom krpom. Ne samo da ćete smanjiti otpad, već ćete uštedeti na kućnom budžetu.

4. Aluminijumske folije i plastične kutije za hranu

Umesto toga najbolje je koristiti stakleno posuđe. Prozirno staklo je ekološki prihvatljivije, a tako imate i bolju preglednost u frižideru..

5. Mleko pred istekom roka trajanja

Njega možete naliti u posudice za led i zamrznuti. Ove kockice možete kasnije iskoristiti za pravljenje šejka.

6. Jogurt

Ukoliko je i on pri isteku roka trajanja možete ga iskoristiti tako što ćete ga naneti u tankom sloju na lice, držati 15 minuta, a zatim isprati.

7. Mladi krompir i šargarepe

Njih ne trebate guliti, već samo ostrugati pod mlazom vode zato što neke vrste voća i povrća sadrže najviše hranjivih sastojaka upravo u kori.

(Telegraf.rs/ dnevnik.hr)