Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz današnji ručak predlažemo vam veoma zanimljivi prilog

Monasi spremaju preukusan aromatični pirinač koj ije odličan i kao jelo, ali i kao prilog uz neko meso ili ribu.

Za pripremu ovom manastrirskog pirinča potrebo vam je:

- 1,5 šolje pirinča;

- glavica crnog luka;

- jedna crvena i jedna zelena paprika;

- 10 komada crnih maslina;

- 1 šargarepa;

- 2 kašike pirea od paradajza;

- 1 mala tikvica;

- 150g svežih pečuraka;

- so;

- ulje;

- sitno iseckani peršun;

- malo suve nane.

Forto: Pixabay.com

Isperite pirinač u nekoliko voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri dok ne upije tečnost.

U odvojenoj većoj posudi zagrejte 80-100ml ulja i upržite redom iseckan luk, šargarepu i paprike, kao i pečurke. Kada omekšaju dodajte masline i iseckanu tikvicu, začinite sa malo soli i bibera.

Dodajte paradajz pire, a kada povrće omekša dodajte pirinač i mešajte. Začinite začinima i kada j epirinač gotov sklonite sve sa ringle. Dodajte sitno iseckan sveži peršun.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)