Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vratite se u detinjstvo jednostavnim kuhinjskim trikom

Domaća pogača koja se pravi sa jogurtom je nešto što prosto mora da se nađe na vašoj trpezi, jer bolji hleb nikada nećete probati. Evo kako da ga napravite.

Ništa nije lepše od onog kada kuća zamiriše na vruću, domaću pogaču! Ovaj miris podseća na detinjstvo i bakin stari šporet, ali i recepte koji su bili bez mane.

Recept za pogaču koja se pripema s jogurtom koji testu daje divnu mekoću i bespriekoran ukus je sada pred vama.

Foto: Jug media Printskrin

Sastojci:

- 2 jajeta,

- 2 dl jogurta,

- 230 g brašna,

- 130 ml suncokretovog ulja,

- pola praška za pecivo,

- 1 kašičica soli.

Foto: Pixabay.com

Priprema:

- Mikserom umutite jedno jaje i jedno belance, dodajte jogurt i 130 ml ulja. Ovoj smesi dodajte 230 g mekog brašna, prašak za pecivo, so i sve izmešajte mikserom na najmanjoj brzini. Pleh premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smesu. Premažite ga umućenim žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.

Prijatno!

(Telegraf.rs / radiosarajevo.ba)