Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne
Ništa lepše od ukusnih sarmica
Neobičan recept za sarmice sa pilećom džigericom je pred nama.
Kako biste pripremili ukusno jelo potrebno je:
- kiseli kupus;
- šolja pirinča;
- glavica crnog luka;
- 400-500g pileće džigerice;
- jedna mala šoljica ulja;
- aleva paprika;
- biber;
- so;
- rasol.
Džigerice blanširajte nekoliko minuta, pa po želji dodajte i ostale iznutrice. U tiganj stavite ulje i u njega dodajte glavicu sitno seckanog crnog luka i čašu pirinča. Dodajte biber, alevu papriku, so i malo pilećeg bujona. Ostavite tako na vatri pirinač da može da upije tečnost.
Isecite džigerice i počnite da uvijate sarmice. Uzmite list kupusa, stavite deo pirinča i deo džigerica i uvijte sarmicu.
Sarme poređajte zbijene u posudi, prelijte rasolom i vodom i stavite ih u rernu. Odozgo stavite foliju ili poklopac pa pecite dok ne bude gotovo.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)