Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa lepše od ukusnih sarmica

Neobičan recept za sarmice sa pilećom džigericom je pred nama.

Kako biste pripremili ukusno jelo potrebno je:

- kiseli kupus;

- šolja pirinča;

- glavica crnog luka;

- 400-500g pileće džigerice;

- jedna mala šoljica ulja;

- aleva paprika;

- biber;

- so;

- rasol.

Foto: Aksar-td

Džigerice blanširajte nekoliko minuta, pa po želji dodajte i ostale iznutrice. U tiganj stavite ulje i u njega dodajte glavicu sitno seckanog crnog luka i čašu pirinča. Dodajte biber, alevu papriku, so i malo pilećeg bujona. Ostavite tako na vatri pirinač da može da upije tečnost.

Isecite džigerice i počnite da uvijate sarmice. Uzmite list kupusa, stavite deo pirinča i deo džigerica i uvijte sarmicu.

Sarme poređajte zbijene u posudi, prelijte rasolom i vodom i stavite ih u rernu. Odozgo stavite foliju ili poklopac pa pecite dok ne bude gotovo.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)