Pikantna tunjevina sa povrćem idealna je za one koji paze na liniju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povrće je odlična kombinacija sa ribom

Tunjevina je idealna za pripremu brzih i laganih obroka koji neće da naude vašoj liniji.

Za pripremu ovog ukusnog jela, potrebno vam je:

- 500 g sveže tunjevine;

- po 2 crvene i zelene paprike;

- 3 paradajza;

- 6 krompira srednje veličine;

- 2 glavice luka;

Pixabay

- 2 čena belog luka;

- 2 kašike maslinovog ulja;

- 100 ml belog vina;

- 200 ml bujona;

- kašičica seckane majčine dušice;

- so i biber.

Foto: Pixabay.com

Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)