Neobičan slatki hleb sa grožđem i pomorandžom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav hleb još niste probali

Neobičan hleb sa grožđem veoma se lako pravi. 

Sastojci za pripremu ovog hleba su sledeći:

Foto: Pixabay.com

- 3 žumanceta;

- 650 g pšeničnog brašna;

- 100 g suvog grožđa;

- narendana kora od jedne pomorandže;

- 120 g putera;

- 120 g šećera;

- 250 ml mleka;

- prstohvat soli.

Izdrobiti kvasac, dodati mu kašičicu šećera, mlako mleko i malo brašna. Izmešati i glatku masu ostaviti da fermentira na toplom mestu.

Foto: Pixabay.com

Pomešati kvasac i brašno. Ostatak šećera rastopiti u mleku pa dodati brašnu, kao i maslac, so i žumanca. Umesiti glatko testo.

Oprati i osušiti pomorandžu. Narendati koru i dodati testu, kao i oprano i osušeno suvo grožđe. Još jednom premesiti.

Testo staviti u podmazan duguljast pleh i ostaviti da naraste. Zatim, peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 1 sat.

Kada se prohladi, iseći na parčad.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)