Neobičan slatki hleb sa grožđem i pomorandžom
Ovakav hleb još niste probali
Neobičan hleb sa grožđem veoma se lako pravi.
Sastojci za pripremu ovog hleba su sledeći:
- 3 žumanceta;
- 650 g pšeničnog brašna;
- 100 g suvog grožđa;
- narendana kora od jedne pomorandže;
- 120 g putera;
- 120 g šećera;
- 250 ml mleka;
- prstohvat soli.
Izdrobiti kvasac, dodati mu kašičicu šećera, mlako mleko i malo brašna. Izmešati i glatku masu ostaviti da fermentira na toplom mestu.
Pomešati kvasac i brašno. Ostatak šećera rastopiti u mleku pa dodati brašnu, kao i maslac, so i žumanca. Umesiti glatko testo.
Oprati i osušiti pomorandžu. Narendati koru i dodati testu, kao i oprano i osušeno suvo grožđe. Još jednom premesiti.
Testo staviti u podmazan duguljast pleh i ostaviti da naraste. Zatim, peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 1 sat.
Kada se prohladi, iseći na parčad.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)