Krem čorba od tikvica idealna je za ove tople dane
Uvek je vreme za dobru čorbu
Ovo je period u godini kada je veoma poželjno spremati čorbe i supe od svežeg povrća.
Za laganu čorbu od tikvica potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1 veća tikvica;
- 1 srednja glavica crnog luka;
- 2 šargarepe;
- začin od suvog povrća;
- 1 kašika brašna;
- šolja mleka;
- maslinovo ulje;
- sirće;
- bosiljak.
Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.
Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća. Ispasirati čorbu štapnim miskerom.
Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti. Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)