Jagode sa kremom od limuna
Kremasti i osvežavajući desert koji će svi obožavati
Jagode su idealne za kombinovanje sa hladnim kremom od limuna.
Sastojci koji su vam potrebni su sledeći:
- 500 g jagoda;
- 2 kesice vanilin šećera;
- 4 žumanceta;
- 150 ml belog vina;
- 2 kašike rendane kore limuna;
- 3 kašike soka od limuna;
- 100 g šećera;
- 200 ml slatke pavlake;
- malo suvog grožđa (po želji);
- veza sveže nane ili matičnjaka.
Jagode oprati, posušiti dobro salvetom ili kuhinjskom krpom, pa ih krupno iseći. Posuti vanilin šećerom i pažljivo izmešati da jagode zasijaju.
Na pari umutiti žumanca sa vinom, korom od limuna i sokom. Usuti šećer i masu skinuti sa pare. Mutiti dalje, sve dok se krem ne rashladi. Umutiti slatku pavlaku i umešati u krem. Ukoliko želite možete dodati malo suvog grožđa.
U sredinu svake čaše staviti pomalo krema od limuna pa okolo rasporediti iseckane jagode. Ukrasiti listićima sveže nane ili matičnjaka.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)