Napravite izvrsnu "Vukovu salatu": Kulinarsko autorsko delo Jelice Greganović

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova salata "ne pada" u frižideru, jer se u nju ne stavlja sirće

Foto ilustracija: Telegraf/Youtube/Laguna/Shutterstock

"Vukova salata" je kulinarsko autorsko delo književnice Jelice Greganović, a ime je dobila po njenom mlađem sinu Vuku koji je, kako Jelica navodi, "tamani na vangle".

Za "Telegraf" Jelica govori šta nam je sve potrebno da bismo napravili ovu preukusnu salatu, kao i njen način pripreme. Ističe i da može da se jede i hladna, jer "ne pada" u frižideru, budući da se u nju ne stavlja sirće.

Potrebni sastojci za "Vukovu salatu":

- 5-6 belolučenih paprika

- 2 krastavca

- 3 tvrdo kuvana jajeta

- 100 grama starog sira

Paprike naseći na prst široke trake, pa ih preseći na pola. Krastavce oljuštiti i iseći na kockice, ali ne presitne. Isto tako iseći jaja i sir. Začiniti uljem, posoliti i promešati.

Ako nemate belolućene paprike, možete da ih ispečete i oljuštite.

Uživajte!

(Telegraf.rs)