Omiljeni recept Sofije Rajović je savršena kombinacija slatkog i slanog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda serije "Istine i laži" voli neobične spojeve u kulinarstvu

Foto. Shutterstock, Nikola Tomić

Glumica Sofija Rajović za sebe kaže da je veliki gurman, uživa i u tradicionalnim i neobičnim ukusima, ali najveća slabost su joj slatkiši.

Ova strast koštala je vitke figure u nekoliko navrata, a uz nekoliko mudruih izmena u ishrani, uspela je da povrati liniju. Recept za vitak stas i zadovoljenje grumanskog nepca našla je u umerenosti.

U kulinarstvu voli neobične spojeve, pa neretko pripreme jela koja kombinuju slatko i slano. Na njenoj trpezi se često može naći piletina sa karijem, a kada želi nekoga da impresionira priprema lososa i to na ovaj način...

Printskrin: YouTube/Mind Over Munch

Losos u sosu od pomorandže

Namirnice:

1 kg fileta lososa,

50 ml maslinovog ulja,

3 kašike limunovog soka,

so,

biber.

Sos:

300 ml pomorandžinog soka,

80 g luka,

30 g ulja,

250 ml biljne pavlake,

20 g kapra,

1 kašičica gustina,

1 kašičica narezane pomorandžine kore,

1/2 kašičice belog bibera,

1 kašika mešavine suvih začina.

Priprema: Riblje filete pokapati limunovim sokom, malo posoliti i pobiberiti. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržiti i staviti na toplo mesto. Na ulju kratko propržite luk iseckan na rebra, zaliti sokom od pomorandže i sa otprilike 100 mililitra vode. Zajedno kuvati oko pet minuta. Dodati iseckanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar, koje je prethodno isprsn u hladnoj vodi. Kuvati još pet minuta i na kraju dodati gustin, razmućen u malo vode i pavlaku. Pustiti da još jednom provri. Toplu ribu preliti pripremljenim sosom i poslužiti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)